Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.  Vi holder stadig åbent under coronakrisen og indskriver løbende nye beboere

​En del veteraner, der har været udsendt til krigs- og risikozoner, oplever følelsesmæssigt belastende følgevirkninger af deres oplevelser. For nogle kan det give sig udslag i stofmisbrug som selvmedicinering af Posttraumatisk Stress-syndrom.

Det betyder, at de kan genopleve de belastende begivenheder, være vagtsomme og fare sammen ved den mindste lyd, forandre personlighed og kan opleves mere kolde lige som de ofte undgår situationer, der kan minde dem om deres oplevelser.

Som redskaber til at komme tilbage til et værdigt liv tilbyder vi veteraner, der har et stofmisbrug:

  • ​Et familiært og rummeligt fællesskab
  • ​Tydelig daglig struktur med ansvar og klare roller
  • ​En rolig og stoffri hverdag
  • ​Højt til himmelen og let adgang til naturen
  • ​Mulighed for alene-tid i det fri
  • ​Specialiseret behandling af PTSD
  • ​Fysiske udfoldelsesmuligheder

TRE-øvelser

I arbejdet med at mindske PTSD-symptomer inddrager vi også TRE, der står for Tension and Trauma Release Exercises eller på dansk, traume- og spændingsopløsende øvelser. TRE består af 7 øvelser, der får kroppen til at komme af med fysisk og psykisk spænding.

Du kan læse mere om TRE her.​

Læs også om dobbeltdiagnose: Stofmisbrug i kombination med psykisk sårbarhed eller diagnose.

Ingredienserne i en god døgnbehandling
14-04-2021
Ta' en blanding af praktiske opgaver, individuel og gruppeterapi, ture ud i naturen, seminarer om forskellige emner, hygge og sjov ved at spille et brætspil eller fodbold med de andre beboere, og så får du en fornemmelse af, hvordan det er at være i behandlingen på Opbygningsgården. I bund og grund handler alt, hvad der sker på Opbygningsgården om relationer og personlig udvikling - fx hvordan man kan blive bedre til at kommunikere med andre og løse konflikter på en hensigtsmæssig måde. Læs mere her
Læs hele nyheden
"En høj grad af rummelighed og nærvær. Et meget lille socialt fællesskab hvor man kommer tæt på hinanden og ikke rigtigt kan 'gemme sig'"
26-03-2021
Sådan har en samarbejdspartner beskrevet Opbygningsgården. Yderligere skriver hun, "Desuden lægger deres pædagogiske metode op til at man selv tager ansvar for sin behandling, og behandlingen inkluderer et traumeforløb med fysiske øvelser." Læs mere om vores behandling her.
Læs hele nyheden
Fællesskab
22-03-2021
Opbygningsgården bruger behandlingsmetoden 'fællesskab som metode'. Men hvad er fællesskab for noget? Hvordan kan det hjælpe mennesker der ønsker at komme ud af deres stofmisbrug? Læs vores seneste nyhedsbrev hvor vi sætter fokus på begrebet fællesskab og hvordan vi bruger det i vores behandling.
Læs hele nyheden

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted