Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.  Vi holder stadig åbent under coronakrisen og indskriver løbende nye beboere

​En del veteraner, der har været udsendt til krigs- og risikozoner, oplever følelsesmæssigt belastende følgevirkninger af deres oplevelser. For nogle kan det give sig udslag i stofmisbrug som selvmedicinering af Posttraumatisk Stress-syndrom.

Det betyder, at de kan genopleve de belastende begivenheder, være vagtsomme og fare sammen ved den mindste lyd, forandre personlighed og kan opleves mere kolde lige som de ofte undgår situationer, der kan minde dem om deres oplevelser.

Som redskaber til at komme tilbage til et værdigt liv tilbyder vi veteraner, der har et stofmisbrug:

  • ​Et familiært og rummeligt fællesskab
  • ​Tydelig daglig struktur med ansvar og klare roller
  • ​En rolig og stoffri hverdag
  • ​Højt til himmelen og let adgang til naturen
  • ​Mulighed for alene-tid i det fri
  • ​Specialiseret behandling af PTSD
  • ​Fysiske udfoldelsesmuligheder

TRE-øvelser

I arbejdet med at mindske PTSD-symptomer inddrager vi også TRE, der står for Tension and Trauma Release Exercises eller på dansk, traume- og spændingsopløsende øvelser. TRE består af 7 øvelser, der får kroppen til at komme af med fysisk og psykisk spænding.

Du kan læse mere om TRE her.​

Læs også om dobbeltdiagnose: Stofmisbrug i kombination med psykisk sårbarhed eller diagnose.

Sommer
30-06-2021
Vores lokalområde i Thy byder på smuk natur og mange forskellige udendørsaktiviteter. I sidste uge var beboerne på en to dages kajaktur med overnatning i shelters. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om, hvorfor vi mener at fælles aktiviteter og oplevelser er så vigtige en del af vores behandling for at hjælpe vores beboere til at komme ud af deres problematisk forhold til rusmidler. Se billederne og læs vores seneste nyhedsbrev her.
Læs hele nyheden
Borgere med både psykiske vanskeligheder og problemer med rusmidler får ikke den rette hjælp
22-06-2021
SIND sætter pt fokus på den manglende hjælp til borgere med såkaldte dobbeltdiagnoser som har både psykiske problemer og et problematisk brug af rusmidler. Opbygningsgården har mange gange oplevet hvordan disse borgere falder imellem 2 stole i behandlingssystemet, hvor de bliver 'kastet rundt' mellem rusmiddelcentret i kommunen og psykiatrien og ender med ikke at få den hjælp de har brug for. DR P1-programmet "Public Service" sendte d. 21. juni 2021 en timelang udsendelse om problemet. Læs mere her.
Læs hele nyheden
Fællesskabet styrkes når man deler en fælles oplevelse
03-06-2021
At prøve noget nyt og udfordrende sammen med en gruppe mennesker kan styrke sammenholdet i gruppen og følelsen af at være en del af et fællesskab. Dette var tilfældet da beboere og ansatte var på tur i Klatreparken i Aalborg.
Læs hele nyheden

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted