Mindfulness og andre grupper

​Alle hverdage kl. 8.30 på Opbygningsgården er der tilbud om 10 minutters mindfulness for beboere og ansatte, der har lyst til at være med.​  Mindfulness gruppen ledes på skift af forskellige medarbejdere, der er blevet uddannet til at lede grupperne. 

Mindfulness handler om at arbejde med ens opmærksomhed og lære at rette opmærksomheden på nuet og acceptere det.  Mindfulness betyder at være nærværende og til stede lige nu i dette øjeblik på en måde, hvor man er kærlig og venlig imod sig selv.  Med mindfulness bliver man langt bedre i stand til at styre sine tanker og følelser.  Det kan også hjælpe med impulskontrol og gøre at man bliver meget mere 'herre i eget hus', hvor man er i stand til bevidst at styre tanker og følelser.

Mindfulness-træning på Opbygningsgården giver en god start på dagen, hvor man kan få en indre ro og gøre sig klar til dagen og de udfordringer der venter.  

Du kan læse mere om mindfulness her:

Kvindegrupper

Da der er kvinder i misbrugsbehandling på Opbygningsgården, holdes der jævnligt kvindegrupper.

Her samles alle de kvindelige beboere og en kvindelig medarbejder i en tryg ramme med fortrolighed, alvor og humor.

Vi tager de ting op, som er aktueller her i huset, og som måske er med i baggagen. Det kan f.eks. være:

  • Nyindgåede "kæresteforhold"
  • Tidligere oplevelser
  • Er det ok at sige nej?
  • Flirten
  • Tøj
  • Ønskedrømme kontra virkelighed
  • Eller almindelige ting som manicure eller frisure

Her er hvad nogle af vores kvindelige beboere har fortalt om kvindegrupperne som de har været med til:

"Synes det er trygt at være i kvindegruppen. Der er meget man kan snakke om angående ens relationer til mænd som venner, kærester osv. Man finder ud af, at man ikke er den eneste som føler sådan eller har det sådan - vi er gode til at støtte hinanden."

"Der er mange ting, der er gået op for mig i kvindegruppen, fx at det aldrig er for sent at sige nej til sex, og at jeg ikke er alene om mine 'pige-problemer'".

"Kvindegruppen har givet mig et frirum, hvor jeg kunne snakke om de ting kvinder ofte oplever i misbrug og som kan være rigtig skamfulde. jeg har fået følelsen af at jeg ikke er alene, og der er nogen der forstår mig. Jeg skammer mig ikke så meget mere."

Nyheder​

Mldlertidig stop for indskrivninger i coronatider
31-03-2020
Siden d. 11. marts har vi valgt ikke at tage nye beboere ind i behandlingen. Dette er for at passe på de beboere der allerede er indskrevet og de ansatte. Vi er ved at udarbejde en plan for, hvordan vi sundhedsmæssigt forsvarligt kan starte med at tage nye beboere ind - forhåbentligt efter påske.
Læs hele nyheden »
Sundhedsuge på Opbygningsgården
05-03-2020
Vi har i den seneste uge sat særlig fokus på sundhed - både den fysiske og den mentale sundhed - og beboerne har deltaget i en masse aktiviteter på Gården og ude i naturen i smukke Thy!
Læs hele nyheden »
Et lille sted langt ude på landet
19-02-2020
Opbygningsgården er et lille behandlingssted i naturskønne Thy. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om fordelene ved at være i misbrugsbehandling på et lille sted på landet
Læs hele nyheden »

Kontakt os ved spørgsmål

Send os din besked eller spørgsmål via vores formular. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk