OPBYGNINGSGÅRDEN LUKKER VED UDGANGEN AF 2022 OG INDSKRIVER IKKE LÆNGERE BORGERE I BEHANDLING

Personlige​ beretninger

ALLE BERETNINGER ER VIDEREGIVET MED TILLADELSE AF PERSONERNE DER HAR SKREVET DEM

Et opslag på Facebook, skrevet af en tidligere beboer

Kære alle sammen.  Så kom dagen hvor jeg kan fejre 1 år. SINDSYGT, har aldrig nået så langt i mit liv.  Så vil gerne sige tusind tak for alt det I har givet mig med på vejen imod et liv hvor jeg lever frem for at overleve.  Tak for I har været med til at give mig 'nøglen' til friheden fra et liv uden brug af stemningsændrende midler.  Livet på livets betingelser.  Jeg er så taknemmelig og lykkelig over at jeg har lært at gøre noget andet end det jeg ALTID har gjort, nemlig at flygte!  Har lært at være i mine følelser, også dem der er mindre behageligere...Så tusind tak for I har kunnet rumme mig, da mit liv var kaos.  TAK for jer og KÆMPE tak fra mig.​

Et opslag på Facebook, skrevet af en tidligere beboer

Hej alle seje mennesker.  Nu nærmer tiden sit til at kunne sige jeg tjekkede ind for tæt på et år siden på Gården og er med sikkerhed det bedste valg jeg har gjort de sidste 22 år.  Vil takke alle der var/har været  og faktisk stadig er en del af min rejse.  (Nærmer mig et år clean).​

​Et opslag på Facebook, skrevet af en beboer som gennemført sin behandling på Opbygningsgården tidligere i år.

"Hej alle i kære mennesker.  Så rundede jeg endnu en milepæl, 9 måneder, er så stolt, vil endnu en gang sige tak til jer ALLE for den 'bagage' jeg fik med hjem fra jer, og selvfølgelig for at have tålmodighed og rummelighed over for mig. Da jeg kom til jer var jeg et MEGA dårligt sted i mit liv, men med blandt andet jeres hjælp er jeg begyndt at leve igen, frem for bare at oveleve! Så TAK er et fattigt ord i denne sammenhæng. I er alle i mit hjerte gemt.  Tak for jer. Tak fra mig."

​En beboer der for nyligt er blevet udskrevet som færdigbehandlet sagde blandt andet følgende, da han holdt tale for sine medbeboere og de ansatte på sin sidste dag på Opbygningsgården:

"De bedste 5 måneder af mit liv.  Jeg har følt mig i sikkerhed her, for første gang i 25 år.  Fællesskab betyder alt, det er det vigtigste redskab."

En tidligere beboer postede følgende på Facebook lige op til julen 2021

I dag det 7 år siden jeg holdt jul på opbygningsgården. Husker det som hårdt ikke skulle være sammen med familien... Men også en af de allerbedste og sjovest jul jeg har haft.. Rigtig gode minder.. Håber i får en ligeså god aften som jeg havde.. 😊

God jul og godt nytår.

En sms sendt til os af en tidligere beboere 2 uger efter han afsluttede sin behandling på Opbygningsgården. 02.11.21​

Hej .... Jeg begynder stille og roligt at mærke, hvor stor forskel det har gjort for mig, at være på Opbygningsgården. Selvom mit ptsd er voldsomt for tiden, både fysisk og psykisk. Så kan jeg mærke en kæmpe forskel, i hvordan jeg oplever verden. Det gamle kriminelle "skjold" / facaden, er væk. Og det er fandme en befrielse! Inden jeg kom til Opbygningsgården, troede jeg aldrig at jeg ville komme af med den kriminelle identitet. Men det mærker jeg nu, stille og roligt. Det går sku den rigtige vej. Så tusind tak for den hjælp i har givet mig, i har hjulpet mig rigtig godt på vej. Ha' en rigtig god weekend!

Skrevet på vores lukkede Facebook side (en side for tidligere beboere) 24.02.20​

"Jeg husker jeg holdt jul på Gården sidste år. Julen har for mig aldrig været hjerternes fest eller årets bedste tid.  Måske tværtimod.  Men da jeg sidste år holdt jul på Gården fandt jeg ud af jeg ikke var alene med den følelse! I hjalp mig til at turde at holde jul!  Af hjertet tak! 

Jeg har i dag været ude med Sam foreningen i xxxx (by) og uddele gaver og julemad til udsatte, som jeg jo selv var for bare et år siden!  Og jeg ser så meget frem til at prøve at holde en jul med min familie uden rusmidler!"

En sms sendt til en af vores behandlere af en tidligere beboer i ugen efter han blev færdigbehandlet og udskrevet fra Opbygningsgården: 12.11.20​.  

"Heisan! Det går fantastisk.... Arbejdet går stille og roligt, går bare og hygger mig lidt med mig selv, jeg skal lige i gang igen, og det er min mester også klar over tror jeg.. jeg skal på misbrugscenteret i dag ....og snakke med S (misbrugskonsulent). 


Jeg savner jer utroligt meget, og tænker meget på jer alle sammen. Har virkeligt nydt mit ophold i jeres selvskab! Jeg har sagt nej til stoffer og er blevet udfordret flere gange, men klarer det super godt, og smiler hver gang fordi jeg klarer det hele uden problemer.   Hils dem alle sammen...., og lad os snart ringes ved."

Indlæg fra en tidligere beboer på Opbygningsgårdens lukkede Facebook gruppe for tidligere beboere: 05.11.20

"Syv år efter mit livs værste (men også det bedste) hotelophold på Gården, kan jeg nu med stor glæde og stolthed sige jeg er færdiguddannet sygeplejerske. Da jeg i sin tid kom til Gården, havde jeg ikke andet uddannelse end til og med 7. klasse, så det har været en kamp, men også en fornøjelse at blive en del af samfundet... kan ikke skrive "igen" i mit tilfælde... for jeg tror faktisk aldrig mit liv har været så normalt og "kedeligt" som det er nu, men det er utroligt dejligt kedeligt og forudsigebart.  Glemmer aldrig (behandler) Davids "de værste bliver de bedste".  Der er håb forude folkens.  Har haft samtlige sagsbehandlere, psykologer, læger og andet godt folk i mit liv som sagde jeg aldrig ville kunne integreres i samfundet som et normalt fungerende menneske!  Tror nok jeg har modbevist det nu, selv om jeg selvfølgelig stadigvæk er lidt sær... Tak til Gården og til stab!  Uden jer havde jeg sandsynligvis ikke været i liv"​

Indlæg fra en tidligere beboer på Opbygningsgårdens lukkede Facebook gruppe for tidligere beboere: 11.05.20

"Nu er jeg gået ud og opsøge naturen selv. Får taget nogen smukke billeder og nydt de forskellige sanse indtryk det giver. jeg priser mig lykkeligt over de ting som nogen fantastiske mennesker på Opbygningsgården har lært mig. Nu kan jeg nyde naturen og slappe af, også selv om jeg er alene."

"Idag er det 5 år siden at jeg kom til Opbygningsgården. Stort tak til stab og alle opbyggerne, havde ikke klaret det uden jer og fællesskabet. Tak for opmuntring, støtte og motivation i de sværer tider. I har lært mig virkelig meget. jeg står i dag 5 år senere, stadig uden misbrug, med min dejlige søn som bliver to her den første juni....."

"Imorgen er det præcis 1 år og 1 måned siden jeg trådte ind af døren (på Opbygningsgården) og jeg må da sige det var mit livs rejse, det bedste der er sket for mig i mange år. Så godt personale og så søde beboere der tog imod mig. I dag sidder jeg så og tænker tilbage. tænker på alle de ture, hver beboer jeg boede med og de skønne mennesker der var med til at få mit liv vendt 180 grader. Jeg vil gerne takke hver og en i personalegruppen igen.

I har min dybeste respekt I er med til at redde liv hver dag og I skal have stor tak for al den hjælp og støtte I gav mig. jeg holder mig stadig clean og har fået mere tid til mine børn. Jeg savner jer allesammen og ser frem til den dag jeg kan komme forbi på et besøg hos jer igen. Indtil da, endnu engang stor TAK."

"Det sidste stykke tid har jeg brugt i behandling på Opbygningsgården (den sidste af mange....)

En behandling hvor jeg har fået daglig terapi, psykolog hjælp, parterapi, terapi mod PTSD.

En behandling, hvor det er første gang nogensinde, jeg har fået arbejdet så meget med mig selv, som jeg har der. Og det er jeg sku evigt taknemmelig for, for hvis jeg selv skal sige det, så har jeg sku forandret mig rigtig meget i den positive retning.

Og arbejdstiden er sku ikke slut for mit vedkommende, den vil blive ved, og jeg vil gøre alt hvad der står i min magt for at blive ved med at udvikle mig, og fortsat være den bedste udgave af mig selv"

"Idag er det 7 år siden at jeg blev hentet derhjemme og kørt op på gården, hvor jeg skulle være de næste 5 måneder.. Jeg havde røget fede i 15 år, og levet i techno miljøet i 10.. Jeg skyldte en kvart million i banken, og mit liv var mega dysfunktionelt..


Jeg har været ude af stoffernes kløer lige siden, haft 4 'slip' 2 gange med fede, en gang med amf og en gang med coke, men synes ikke det var rart nogle af gangene.. Idag er jeg gældfri, blev gift med kvinden i mit liv i lørdags, og skal være far til september..

Jeg er evigt taknemmelig over min tid på gården, selvom jeg til tider hadede det, så har det formet mig til den jeg er idag.. Til alle jer der kæmper, vil jeg sige at livet er så meget mere end rusen, og der er et bedre liv på den anden side..

Tak til alle fra mig ❤️"

'​"Hej alle I dejlige opbyggere,

Her for et par uger siden var jeg til en samtale på Kriminalforsorgen om en personundersøgelse, og jeg blev stillet et spørgsmål omkring min tid som aktiv misbruger. Jeg svarede ærligt og fortalte ham min historie. Og jeg havde det egentlig meget godt med at fortælle ham om hele mit liv, men så spurgte han mig, om jeg vidste hvordan mine plejeforældre havde det, mens jeg var i et aktivt misbrug, og om jeg havde tænkt over hvad det gjorde ved dem? Og da han spurgte mig om det, frøs jeg til is inde i mig selv og kom til at tænke på, hvor meget jeg egentlig har udsat dem jeg holder allermest af for. Det gjorde rigtig ondt inden i! Men i stedet for at ignorere den følelse og skubbe den væk, som jeg plejer, når jeg mærker noget der gør ondt inden i, stoppede jeg mig selv op i 2 minutter og mærkede på mig selv, og jeg blev faktisk ked af det. WOW den følelse har jeg ikke kunnet mærke i rigtig lang tid. Jeg blev ikke vred, men jeg blev faktisk ked af det, og jeg må ærlig indrømme at det faktisk på en meget underlig måde var rart at kunne mærke en anden følelse end vrede!

Efter samtalen var slut og jeg var på vej hjem, kunne jeg ikke lade være med at tænke over, hvad der egentlig fik mig til at stoppe op og mærke på mig selv! Og hvor underligt det var at kunne mærke at være ked af det inden i uden at være vred! Det svar der poppede op i mit hoved var alt det slid og slæb jeg har været igennem på Opbygningsgården, og hvor meget det egentlig havde 'paid off' at være på Gården. Det er utroligt, hvad 5 utrolige svære måneder har gjort ved mit liv. Den måde jeg tænke på og den måde jeg handler på nu i mit liv! Og hvilken kæmpe chance jeg fik for at leve et normalt og godt liv. Jeg ved godt, at livet ikke er en dans på roser, og det bliver det nok helle aldring nogensinde! Men så længe man opfører sig ordentligt og lader være med at tage noget, så skal alt sammen nok gå!

1000 tak Opbyningsgården for at give mig de redskaber og værktøjer jeg har brugt for at nå til der hvor jeg er i dag! Der findes ikke et ord på hvor taknemmelig jeg er for at have fået den chance, og den måde jeg vil vise jer det på er ved at fortsætte den vej jeg går nu. Mange tak endnu engang.

Hilsen fra en meget taknemlig opbygger. WEY!"

OPBYGNINGSGÅRDEN LUKKER VED UGANGEN AF 2022
12-12-2022
På grund af dårlig økonomi er Opbygningsgården nødt til at lukke, og vi kan derfor ikke længere indskrive nye beboere i behandling. Vi takker alle beboere som har været på Gården, alle medarbejdere, alle kommunerne og samarbejdspartnere som har været med på vores rejse i løbet af de sidste 45 år.
Læs hele nyheden
Efteråret i Thy
12-10-2022
Thy er meget smuk, også om efteråret. Vores beboere er jævnligt på tur i Nationalparken Thy. Naturen kan hjælpe dem med at finde ro men kan også give rigtig god energi og mod på livet.
Læs hele nyheden
Ny shelterplads på Opbygningsgården
28-09-2022
En af vores ansatte og nogle af beboerne har i løbet af sommeren bygget en shelterplads. Læs mere om det i vores seneste nyhedsbrev, hvor vi også fortæller om nogle af resdkaberne som vi bruger i behandlingen.
Læs hele nyheden

MAN FÅR DET BEDRE VED AT VÆRE I ET FÆLLESKAB​

Alle mennesker kan udvikle sig, men ikke alene

På Opbygningsgården bliver vores beboere en del af et fællesskab. Vi arbejder ud fra behandlingsmodellen ’Det Terapeutiske Samfund’, og fungerer som et kollektiv på mange måder. Vi tror på, at det at være en del af et fællesskab, er med til, at man får det bedre.

Du er velkommen til at kontakte os på telefon eller e-mail, hvis du har spørgsmål. Husk, at du skal visiteres til behandling hos os gennem dit lokale misbrugscenter eller anden afdeling i kommunen.

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook og Instragram

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted