Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.  Vi holder stadig åbent under coronakrisen og indskriver løbende nye beboere

Personlige​ beretninger

ALLE BERETNINGER ER VIDEREGIVET MED TILLADELSE AF PERSONERNE DER HAR SKREVET DEM

Skrevet på vores lukkede Facebook side (en side for tidligere beboere) 24.02.20​

"Jeg husker jeg holdt jul på Gården sidste år. Julen har for mig aldrig været hjerternes fest eller årets bedste tid.  Måske tværtimod.  Men da jeg sidste år holdt jul på Gården fandt jeg ud af jeg ikke var alene med den følelse! I hjalp mig til at turde at holde jul!  Af hjertet tak! 

Jeg har i dag været ude med Sam foreningen i xxxx (by) og uddele gaver og julemad til udsatte, som jeg jo selv var for bare et år siden!  Og jeg ser så meget frem til at prøve at holde en jul med min familie uden rusmidler!"

En sms sendt til en af vores behandlere af en tidligere beboer i ugen efter han blev færdigbehandlet og udskrevet fra Opbygningsgården: 12.11.20​.  

"Heisan! Det går fantastisk.... Arbejdet går stille og roligt, går bare og hygger mig lidt med mig selv, jeg skal lige i gang igen, og det er min mester også klar over tror jeg.. jeg skal på misbrugscenteret i dag ....og snakke med S (misbrugskonsulent). 


Jeg savner jer utroligt meget, og tænker meget på jer alle sammen. Har virkeligt nydt mit ophold i jeres selvskab! Jeg har sagt nej til stoffer og er blevet udfordret flere gange, men klarer det super godt, og smiler hver gang fordi jeg klarer det hele uden problemer.   Hils dem alle sammen...., og lad os snart ringes ved."

Indlæg fra en tidligere beboer på Opbygningsgårdens lukkede Facebook gruppe for tidligere beboere: 05.11.20

"Syv år efter mit livs værste (men også det bedste) hotelophold på Gården, kan jeg nu med stor glæde og stolthed sige jeg er færdiguddannet sygeplejerske. Da jeg i sin tid kom til Gården, havde jeg ikke andet uddannelse end til og med 7. klasse, så det har været en kamp, men også en fornøjelse at blive en del af samfundet... kan ikke skrive "igen" i mit tilfælde... for jeg tror faktisk aldrig mit liv har været så normalt og "kedeligt" som det er nu, men det er utroligt dejligt kedeligt og forudsigebart.  Glemmer aldrig (behandler) Davids "de værste bliver de bedste".  Der er håb forude folkens.  Har haft samtlige sagsbehandlere, psykologer, læger og andet godt folk i mit liv som sagde jeg aldrig ville kunne integreres i samfundet som et normalt fungerende menneske!  Tror nok jeg har modbevist det nu, selv om jeg selvfølgelig stadigvæk er lidt sær... Tak til Gården og til stab!  Uden jer havde jeg sandsynligvis ikke været i liv"​

Indlæg fra en tidligere beboer på Opbygningsgårdens lukkede Facebook gruppe for tidligere beboere: 11.05.20

"Nu er jeg gået ud og opsøge naturen selv. Får taget nogen smukke billeder og nydt de forskellige sanse indtryk det giver. jeg priser mig lykkeligt over de ting som nogen fantastiske mennesker på Opbygningsgården har lært mig. Nu kan jeg nyde naturen og slappe af, også selv om jeg er alene."

"Idag er det 5 år siden at jeg kom til Opbygningsgården. Stort tak til stab og alle opbyggerne, havde ikke klaret det uden jer og fællesskabet. Tak for opmuntring, støtte og motivation i de sværer tider. I har lært mig virkelig meget. jeg står i dag 5 år senere, stadig uden misbrug, med min dejlige søn som bliver to her den første juni....."

"Imorgen er det præcis 1 år og 1 måned siden jeg trådte ind af døren (på Opbygningsgården) og jeg må da sige det var mit livs rejse, det bedste der er sket for mig i mange år. Så godt personale og så søde beboere der tog imod mig. I dag sidder jeg så og tænker tilbage. tænker på alle de ture, hver beboer jeg boede med og de skønne mennesker der var med til at få mit liv vendt 180 grader. Jeg vil gerne takke hver og en i personalegruppen igen.

I har min dybeste respekt I er med til at redde liv hver dag og I skal have stor tak for al den hjælp og støtte I gav mig. jeg holder mig stadig clean og har fået mere tid til mine børn. Jeg savner jer allesammen og ser frem til den dag jeg kan komme forbi på et besøg hos jer igen. Indtil da, endnu engang stor TAK."

"Det sidste stykke tid har jeg brugt i behandling på Opbygningsgården (den sidste af mange....)

En behandling hvor jeg har fået daglig terapi, psykolog hjælp, parterapi, terapi mod PTSD.

En behandling, hvor det er første gang nogensinde, jeg har fået arbejdet så meget med mig selv, som jeg har der. Og det er jeg sku evigt taknemmelig for, for hvis jeg selv skal sige det, så har jeg sku forandret mig rigtig meget i den positive retning.

Og arbejdstiden er sku ikke slut for mit vedkommende, den vil blive ved, og jeg vil gøre alt hvad der står i min magt for at blive ved med at udvikle mig, og fortsat være den bedste udgave af mig selv"

"Idag er det 7 år siden at jeg blev hentet derhjemme og kørt op på gården, hvor jeg skulle være de næste 5 måneder.. Jeg havde røget fede i 15 år, og levet i techno miljøet i 10.. Jeg skyldte en kvart million i banken, og mit liv var mega dysfunktionelt..


Jeg har været ude af stoffernes kløer lige siden, haft 4 'slip' 2 gange med fede, en gang med amf og en gang med coke, men synes ikke det var rart nogle af gangene.. Idag er jeg gældfri, blev gift med kvinden i mit liv i lørdags, og skal være far til september..

Jeg er evigt taknemmelig over min tid på gården, selvom jeg til tider hadede det, så har det formet mig til den jeg er idag.. Til alle jer der kæmper, vil jeg sige at livet er så meget mere end rusen, og der er et bedre liv på den anden side..

Tak til alle fra mig ❤️"

'​"Hej alle I dejlige opbyggere,

Her for et par uger siden var jeg til en samtale på Kriminalforsorgen om en personundersøgelse, og jeg blev stillet et spørgsmål omkring min tid som aktiv misbruger. Jeg svarede ærligt og fortalte ham min historie. Og jeg havde det egentlig meget godt med at fortælle ham om hele mit liv, men så spurgte han mig, om jeg vidste hvordan mine plejeforældre havde det, mens jeg var i et aktivt misbrug, og om jeg havde tænkt over hvad det gjorde ved dem? Og da han spurgte mig om det, frøs jeg til is inde i mig selv og kom til at tænke på, hvor meget jeg egentlig har udsat dem jeg holder allermest af for. Det gjorde rigtig ondt inden i! Men i stedet for at ignorere den følelse og skubbe den væk, som jeg plejer, når jeg mærker noget der gør ondt inden i, stoppede jeg mig selv op i 2 minutter og mærkede på mig selv, og jeg blev faktisk ked af det. WOW den følelse har jeg ikke kunnet mærke i rigtig lang tid. Jeg blev ikke vred, men jeg blev faktisk ked af det, og jeg må ærlig indrømme at det faktisk på en meget underlig måde var rart at kunne mærke en anden følelse end vrede!

Efter samtalen var slut og jeg var på vej hjem, kunne jeg ikke lade være med at tænke over, hvad der egentlig fik mig til at stoppe op og mærke på mig selv! Og hvor underligt det var at kunne mærke at være ked af det inden i uden at være vred! Det svar der poppede op i mit hoved var alt det slid og slæb jeg har været igennem på Opbygningsgården, og hvor meget det egentlig havde 'paid off' at være på Gården. Det er utroligt, hvad 5 utrolige svære måneder har gjort ved mit liv. Den måde jeg tænke på og den måde jeg handler på nu i mit liv! Og hvilken kæmpe chance jeg fik for at leve et normalt og godt liv. Jeg ved godt, at livet ikke er en dans på roser, og det bliver det nok helle aldring nogensinde! Men så længe man opfører sig ordentligt og lader være med at tage noget, så skal alt sammen nok gå!

1000 tak Opbyningsgården for at give mig de redskaber og værktøjer jeg har brugt for at nå til der hvor jeg er i dag! Der findes ikke et ord på hvor taknemmelig jeg er for at have fået den chance, og den måde jeg vil vise jer det på er ved at fortsætte den vej jeg går nu. Mange tak endnu engang.

Hilsen fra en meget taknemlig opbygger. WEY!"

Sommer
30-06-2021
Vores lokalområde i Thy byder på smuk natur og mange forskellige udendørsaktiviteter. I sidste uge var beboerne på en to dages kajaktur med overnatning i shelters. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om, hvorfor vi mener at fælles aktiviteter og oplevelser er så vigtige en del af vores behandling for at hjælpe vores beboere til at komme ud af deres problematisk forhold til rusmidler. Se billederne og læs vores seneste nyhedsbrev her.
Læs hele nyheden
Borgere med både psykiske vanskeligheder og problemer med rusmidler får ikke den rette hjælp
22-06-2021
SIND sætter pt fokus på den manglende hjælp til borgere med såkaldte dobbeltdiagnoser som har både psykiske problemer og et problematisk brug af rusmidler. Opbygningsgården har mange gange oplevet hvordan disse borgere falder imellem 2 stole i behandlingssystemet, hvor de bliver 'kastet rundt' mellem rusmiddelcentret i kommunen og psykiatrien og ender med ikke at få den hjælp de har brug for. DR P1-programmet "Public Service" sendte d. 21. juni 2021 en timelang udsendelse om problemet. Læs mere her.
Læs hele nyheden
Fællesskabet styrkes når man deler en fælles oplevelse
03-06-2021
At prøve noget nyt og udfordrende sammen med en gruppe mennesker kan styrke sammenholdet i gruppen og følelsen af at være en del af et fællesskab. Dette var tilfældet da beboere og ansatte var på tur i Klatreparken i Aalborg.
Læs hele nyheden

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted