Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg hvis du har et problematisk forhold til rusmidler og alkohol.

Få hjælp til behandling af PTSD​

Hvad er PTSD?

PTSD, eller posttraumatisk stress syndrom, er en langvarig tilstand, der kan opstå, efter du har været udsat for noget traumatisk, f.eks. krig, katastrofer, ulykker, overgreb osv.

PTSD-symptomer er typisk flashbacks, mareridt, besvær med at huske og koncentrere sig, generel øget vagtsomhed og forandring af personligheden.

PTSD kan ramme alle, men det forbindes ofte med veteraner. Når man har PTSD, er man meget følsom over for situationer, der kan få en til at genopleve de belastende begivenheder, man har været ude for. Man farer nemt sammen ved den mindste lyd og vil ofte forsøge at undgå situationer, der udløser det.

For nogle veteraner, der lider af PTSD, efter de har været udsendt til krigs- og risikozoner, kan det lede til stofmisbrug som en form for selvmedicinering.

Sådan kan vi hjælpe med behandling

Opbygningsgården hjælper mennesker fra hele Danmark, og vi har flere redskaber, som vi benytter til at hjælpe veteraner, der har PTSD og et stofmisbrug, tilbage til livet:

  • Et familiært og rummeligt fællesskab
  • Tydelig daglig struktur med ansvar og klare roller
  • En rolig og stoffri hverdag
  • Højt til himlen og let adgang til naturen
  • Mulighed for alene-tid i det fri
  • Specialiseret behandling af PTSD
  • Muligheder for fysisk udfoldelse

Vi inddrager også TRE, eller Tension and Trauma Release Exercises, til at mindske PTSD-symptomer. TRE består af syv øvelser, der hjælper kroppen til at komme af med fysisk og psykisk spænding.

Få PTSD-behandling på Opbygningsgården

Opbygningsgården tager imod personer fra hele landet. Hos os bliver du en del af et fællesskab, mens du får behandling. Vi tager hensyn til den enkeltes behov og tilpasser behandlingen, f.eks. hvis du har OCD, bipolar eller depression oven i din PTSD. Som beboer har du en høj grad af medindflydelse på dit forløb, og du laver løbende selvevaluering, der sikrer udvikling for alle.

Ny shelterplads på Opbygningsgården
28-09-2022
En af vores ansatte og nogle af beboerne har i løbet af sommeren bygget en shelterplads. Læs mere om det i vores seneste nyhedsbrev, hvor vi også fortæller om nogle af resdkaberne som vi bruger i behandlingen.
Læs hele nyheden
"De bedste 5 måneder af mit liv."
31-08-2022
Sådan skriver en tidligere beboer om sin behandling på Opbygningsgården og fortsætter, '"jeg har følt mig i sikkerhed her, for første gang i 25 år. Fællesskab betyder alt, det er det vigtigste redskab." Læs flere udsagn fra vores beboere.
Læs hele nyheden
På tur i sommerland
27-07-2022
Det er sommer, og ligesom mange andre har vores beboere nydt det gode vejr og været på ture rundt omkring - sommeren har indtil videre budt på surfing, overnatning i shelters og mountain bike tur.
Læs hele nyheden

MAN FÅR DET BEDRE VED AT VÆRE I ET FÆLLESKAB​

Alle mennesker kan udvikle sig, men ikke alene

På Opbygningsgården bliver vores beboere en del af et fællesskab. Vi arbejder ud fra behandlingsmodellen ’Det Terapeutiske Samfund’, og fungerer som et kollektiv på mange måder. Vi tror på, at det at være en del af et fællesskab, er med til, at man får det bedre.

Du er velkommen til at kontakte os på telefon eller e-mail, hvis du har spørgsmål. Husk, at du skal visiteres til behandling hos os gennem dit lokale misbrugscenter eller anden afdeling i kommunen.

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook og Instragram

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted