Nyhedsbrev - oktober 2017​

Dette nyhedsbrev er blevet sendt til alle vores samarbejdspartnere i april 2017.

Få nyhedsbrev tilsendt pr mail eller pr post hver gang det udkommer ved at udfylde vores kontaktformular her:

Information fra Opbygningsgården

Denne lille folder bliver udsendt flere gange årligt fra Opbygningsgården. Vi vil gerne bruge den til at fortælle nyt, samt om vores teoretiske fundament, og hvordan vi i praksis arbejder med misbrugsbehandling.

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for stofmisbrugere. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund Phoenix House modellen. Behandlingsmodellen er funderet i et humanistisk og eksistentielt livssyn, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere - alle i enkeltværelser, hvoraf de fleste er med eget bad. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for stofmisbrugere. Vores målgruppe er unge, kaotiske blandingsmisbrugere. Vi tilbyder afgiftning, primær behandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse.

2 af de 17 pladser er til unge på 17 år. Vi modtager også par i behandling og har meget erfaring med de problematikker, der opstår ifm. parforhold, både de som kommer ind som etablerede par og de parforhold, der opstår i behandlingen.

Mere information om behandlingen kan findes på vores hjemmeside og i artiklen: ’Kan det betale sig? ’ i tidsskriftet ’Stof’ nr. 21, 2013, side 76, udgivet af Center for Rusmiddelforskning, Århus Universitet. Artiklen kan findes på følgende hjemmeside: www.stofbladet.dk

40 års jubilæum

Den 8. september havde vi 40 års jubilæum. Vi er glade for at mange gæster fandt vejen til Opbygningsgården. Her var naboer, samarbejdsparter, gamle beboere og nogle af de medarbejdere som var med fra opstarten. En nuværende beboer og en tidligere beboer optrådte med hver deres musikalske indslag.  Se billederne her.

På selve jubilæumsdagen blev ’Foreningen Opbygningsgårdens Venner’ startet. Foreningens formål er støtte til beboere og pårørende i og efter behandling på Opbygningsgården samt formidling/undervisning af stofrelaterede problemstillinger.

Konference i Dublin

EFTC, The European Federation of Therapeutic Communities, (https://eftc.ngo/) som er en sammenslutning af Europæiske Terapeutiske Samfund afholdt konference i Dublin 20.-23. september.

Et par medarbejdere fra Opbygningsgården og fra vores fængselsprojekt i Kragskovhede Statsfængsel deltog i konferencen. Alle kom hjem med fornyet inspiration og bekræftet i, at den udvikling som Opbygningsgården har gennemgået og som vi mener har styrket behandlingen svarer meget til hvad andre også har været igennem. Dagen før konferencen var der arrangeret en tur til Coolmine som er et irsk terapeutisk samfund. Det er godt at se behandlingsmodellen folde sig ud på samme måde i et andet land. På Coolmine deltog vi i en workshop med Georg De Leon som er professor i psykiatri på New York University School of Medicine. George de Leon har stor viden om behandling og forskning i terapeutiske samfund og har bl.a. skrevet bogen ”The Therapeutic Community: Theory, Model and Method”. Han talte om fremtidige udfordringer for de terapeutiske samfund overalt i verden som er behandlingslængde og opholdsbetaling, metodestringenthed i udøvelse af behandlingen og mangfoldigheden af terapeutiske samfund. Han talte også om behovet for en ny forskningsagenda.

Beboere

Nogle af beboerne var i Århus sidst i september til DM i fodbold for udsatte. Opbygningsgården kom hjem med en pokal. De vandt en tredjeplads i turneringen og var glade og stolte over deres resultat.  

Motion og træning er en del af tilbuddet på Opbygningsgården. Der trænes i det lokale fitnesscenter 2 gange ugentlig og vi har lejet den lokale sportshal nogle timer hver torsdag til indendørsfodbold. Derudover er der svømning hver fredag og en god lang travetur hver søndag.

Her ses Hjørdis Oppedal som var med til at grundlægge Opbygningsgården i 1977.  Hun holdt tale til vores jubilæumsfest og fortalte om opstarten af  Opbygningsgården.

Her ses 5 medarbejdere fra Opbygningsgården som deltog i  EFTC konferencen i Dublin i september, sammen med repræsentanter fra Terapeutiske Samfund fra mange forskellige lande i Europa.

Fra venstre: Christian, Gunn Hege, Hanne, Donna og David.​

Nyheder​

Hvordan kommer man i døgnbehandling?
10-04-2019
Vi bliver jævnligt ringet op af borgere som spørger hvordan man kommer i døgnbehandling og derfor har vi skrevet en kort vejledning om hvordan det offentlige system ift behandling for stofmisbrug fungerer.
Læs hele nyheden »
10 minutters mindfulness om morgen giver en god start på dagen
27-03-2019
Vi tilbyder mindfulness hver morgen til beboere og ansatte der har lyst til at være med. Mindfulness træner ens opmærksomhed og er en måde hvorpå man kan lære at styre tanke og følelser.
Læs hele nyheden »
"Jeg har lært meget om mig selv og om at håndtere mine følelser."
26-02-2019
Hvad siger beboerne om deres egen behandling? Det spørger vi dem om, når de afslutter deres ophold på Opbygningsgården. Her kan du læse nogle af deres svar.
Læs hele nyheden »

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk