Nyhedsbrev - oktober 2017​

Dette nyhedsbrev er blevet sendt til alle vores samarbejdspartnere i april 2017.

Få nyhedsbrev tilsendt pr mail eller pr post hver gang det udkommer ved at udfylde vores kontaktformular her:

Information fra Opbygningsgården

Denne lille folder bliver udsendt flere gange årligt fra Opbygningsgården. Vi vil gerne bruge den til at fortælle nyt, samt om vores teoretiske fundament, og hvordan vi i praksis arbejder med misbrugsbehandling.

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for stofmisbrugere. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund Phoenix House modellen. Behandlingsmodellen er funderet i et humanistisk og eksistentielt livssyn, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere - alle i enkeltværelser, hvoraf de fleste er med eget bad. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for stofmisbrugere. Vores målgruppe er unge, kaotiske blandingsmisbrugere. Vi tilbyder afgiftning, primær behandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse.

2 af de 17 pladser er til unge på 17 år. Vi modtager også par i behandling og har meget erfaring med de problematikker, der opstår ifm. parforhold, både de som kommer ind som etablerede par og de parforhold, der opstår i behandlingen.

Mere information om behandlingen kan findes på vores hjemmeside og i artiklen: ’Kan det betale sig? ’ i tidsskriftet ’Stof’ nr. 21, 2013, side 76, udgivet af Center for Rusmiddelforskning, Århus Universitet. Artiklen kan findes på følgende hjemmeside: www.stofbladet.dk

40 års jubilæum

Den 8. september havde vi 40 års jubilæum. Vi er glade for at mange gæster fandt vejen til Opbygningsgården. Her var naboer, samarbejdsparter, gamle beboere og nogle af de medarbejdere som var med fra opstarten. En nuværende beboer og en tidligere beboer optrådte med hver deres musikalske indslag.  Se billederne her.

På selve jubilæumsdagen blev ’Foreningen Opbygningsgårdens Venner’ startet. Foreningens formål er støtte til beboere og pårørende i og efter behandling på Opbygningsgården samt formidling/undervisning af stofrelaterede problemstillinger.

Konference i Dublin

EFTC, The European Federation of Therapeutic Communities, (https://eftc.ngo/) som er en sammenslutning af Europæiske Terapeutiske Samfund afholdt konference i Dublin 20.-23. september.

Et par medarbejdere fra Opbygningsgården og fra vores fængselsprojekt i Kragskovhede Statsfængsel deltog i konferencen. Alle kom hjem med fornyet inspiration og bekræftet i, at den udvikling som Opbygningsgården har gennemgået og som vi mener har styrket behandlingen svarer meget til hvad andre også har været igennem. Dagen før konferencen var der arrangeret en tur til Coolmine som er et irsk terapeutisk samfund. Det er godt at se behandlingsmodellen folde sig ud på samme måde i et andet land. På Coolmine deltog vi i en workshop med Georg De Leon som er professor i psykiatri på New York University School of Medicine. George de Leon har stor viden om behandling og forskning i terapeutiske samfund og har bl.a. skrevet bogen ”The Therapeutic Community: Theory, Model and Method”. Han talte om fremtidige udfordringer for de terapeutiske samfund overalt i verden som er behandlingslængde og opholdsbetaling, metodestringenthed i udøvelse af behandlingen og mangfoldigheden af terapeutiske samfund. Han talte også om behovet for en ny forskningsagenda.

Beboere

Nogle af beboerne var i Århus sidst i september til DM i fodbold for udsatte. Opbygningsgården kom hjem med en pokal. De vandt en tredjeplads i turneringen og var glade og stolte over deres resultat.  

Motion og træning er en del af tilbuddet på Opbygningsgården. Der trænes i det lokale fitnesscenter 2 gange ugentlig og vi har lejet den lokale sportshal nogle timer hver torsdag til indendørsfodbold. Derudover er der svømning hver fredag og en god lang travetur hver søndag.

Her ses Hjørdis Oppedal som var med til at grundlægge Opbygningsgården i 1977.  Hun holdt tale til vores jubilæumsfest og fortalte om opstarten af  Opbygningsgården.

Her ses 5 medarbejdere fra Opbygningsgården som deltog i  EFTC konferencen i Dublin i september, sammen med repræsentanter fra Terapeutiske Samfund fra mange forskellige lande i Europa.

Fra venstre: Christian, Gunn Hege, Hanne, Donna og David.​

Nyheder​

Nyhedsbrev - oktober 2019
17-10-2019
Vores seneste nyhedsbrev er nu på vej til alle vores samarbejdspartnere. Nyhedsbrevet fortæller om en undersøgelse vi er i gang med som handler om, hvordan det går med beboerne 5 år efter endt behandling; vores deltagelse i EFTC konferencen i Grækenland (European Federation of Therapeutic Communities) og vores tanker om hvor lang tid vi mener at en borger burde være i behandling.
Læs hele nyheden »
'Lad os vende social gæld'
25-09-2019
En af Opbygningsgårdens medarbejdere har skrevet en artikel i Nordjyske Stiftstidende om de mange udfordringer i forhold til resocialisering af de indsatte i danske fængsler. Du kan læse artiklen her.
Læs hele nyheden »
Problemer med vores oplysninger på Tilbudsportalen
09-09-2019
Vi har pt nogle udfordringer med Tilbudsportalen som ikke viser vores priser korrekt. Vi arbejder sammen med Det Sociale Tilsyn og Tilbudsportalen for at få rettet op på det så hurtigt som muligt. Man er altid velkommen til at ringe til os på 97936955 for at høre om vores priser, og vi håber at Tilbudsportalen snart viser de rigtige priser igen
Læs hele nyheden »

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk