Dette nyhedsbrev er blevet sendt til alle vores samarbejdspartnere i november 2016.

Få nyhedsbrev tilsendt pr mail eller pr post hver gang det udkommer ved at udfylde vores kontaktformular her:

Information fra Opbygningsgården

Denne lille folder bliver udsendt flere gange årligt fra Opbygningsgården. Vi vil gerne bruge den til at fortælle nyt, samt fortælle om vores teoretiske fundament, og hvordan vi i praksis arbejder med misbrugsbehandling.

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for stofmisbrugere. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund Phoenix House modellen. Behandlingsmodellen er funderet i et humanistisk og eksistentielt livssyn, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere - alle i enkeltværelser, hvoraf de fleste er med eget bad. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for stofmisbrugere. Vores målgruppe er unge, kaotiske blandingsmisbrugere. Vi tilbyder afgiftning, primær behandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse.

2 af de 17 pladser er til unge på 16-17 år. Vi modtager også par i behandling og har meget erfaring med de problematikker, der opstår ifm. parforhold og misbrug.

Mere information om behandlingen kan findes på vores hjemmeside og i artiklen: ’Kan det betale sig? ’ i tidsskriftet ’Stof’ nr. 21, 2013, side 76, udgivet af Center for Rusmiddelforskning, Århus Universitet. Artiklen kan findes på følgende hjemmeside: http://www.stofbladet.dk/6storage/586/48/stof21.pdf​

Dette efterår

Vi har i oktober været på Kommunernes Landsforenings konference med en lille stand for første gang. Dette var i erkendelsen af, at vi også er købmand, og som alle andre købmænd skal vi reklamere. Vi har altid haft gode relationer til kommunale misbrugskonsulenter og har hidtil ikke ment, at det var nødvendigt at reklamere noget særligt for Opbygningsgården. Det er vores indtryk, at mange af de misbrugskonsulenter vi kendte fra amternes tid, laver andre ting nu, eller er gået på pension. I hvert fald var det ikke mange vi kendte dernede i Kolding på konferencen. Hvis der var nogen, der så vores lille stand og ikke kom og talte med os, vil vi gerne sige - kom bare! I er velkomne! Ring, skriv eller kom Thy og stil os nogen spørgsmål. Et godt spørgsmål kunne være: Hvad er et Terapeutisk Samfund Phoenix House?

Det er nu efterår på Opbygningsgården, og vi arbejder sammen med en rigtig god beboergruppe. Hvordan bliver en gruppe god? Det kunne også være et godt spørgsmål.

For et par uger siden havde vi inviteret alle gamle beboere og deres nærmeste pårørende til åbent hus. Det var en dejlig dag. Folk kom fra nær og fjern. Nogen havde været i behandling sidste år, andre for mange år siden. Alle havde dog gode minder med. En beboere der var på Opbygningsgården for 21 år siden havde også mange gode historier, og der blev grinet af hvordan behandling var engang. Han undrede sig over, hvordan behandlingen har udviklet sig, og hvordan det kan være at beboerne stadig arbejder med stort set de samme ting. 

Det er et andet spørgsmål der med fordel kunne stilles. Hvordan har Det Terapeutiske Samfund udviklet sig over tid, og hvad er det teoretiske fundament som stadig består?

Der er sikkert mange flere spørgsmål. Har i ikke mulighed for at komme til Thy, kommer vi gerne til jer og fortæller om behandlingen på Opbygningsgården.

(Billedet viser daglig leder Hanne Holm Hage-Ali og visitator/behandler Christian Haahr Andersen)

Nyheder​

Hvordan kommer man i døgnbehandling?
10-04-2019
Vi bliver jævnligt ringet op af borgere som spørger hvordan man kommer i døgnbehandling og derfor har vi skrevet en kort vejledning om hvordan det offentlige system ift behandling for stofmisbrug fungerer.
Læs hele nyheden »
10 minutters mindfulness om morgen giver en god start på dagen
27-03-2019
Vi tilbyder mindfulness hver morgen til beboere og ansatte der har lyst til at være med. Mindfulness træner ens opmærksomhed og er en måde hvorpå man kan lære at styre tanke og følelser.
Læs hele nyheden »
"Jeg har lært meget om mig selv og om at håndtere mine følelser."
26-02-2019
Hvad siger beboerne om deres egen behandling? Det spørger vi dem om, når de afslutter deres ophold på Opbygningsgården. Her kan du læse nogle af deres svar.
Læs hele nyheden »

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk