Nyhedsbrev - april 2018

Information fra Opbygningsgården

Dette lille nyhedsbrev bliver udsendt flere gange årligt fra Opbygningsgården. Vi vil gerne bruge det til at fortælle nyt, samt fortælle om vores teoretiske fundament, og hvordan vi i praksis arbejder med misbrugsbehandling.

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for stofmisbrugere. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund Phoenix House modellen, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for stofmisbrugere. Vores målgruppe er unge, kaotiske blandingsmisbrugere. Vi tilbyder afgiftning, primær behandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse.

2 af de 17 pladser er til unge på 16-17 år. Vi modtager også par i behandling og har meget erfaring med de problematikker, der opstår ifm. parforhold og misbrug.

Mere information om behandlingen kan findes på vores hjemmeside og i artiklen: ’Kan det betale sig? ’ i tidsskriftet ’Stof’ nr. 21, 2013, side 76, udgivet af Center for Rusmiddelforskning, Århus Universitet. Artiklen kan findes på følgende hjemmeside: http://www.stofbladet.dk/6storage/586/48/stof21.pdf

Opdag verden!

Opbygningsgårdens behandling er bygget op omkring en struktur hvor fællesskab, terapi, undervisning og praktiske opgaver er en stor del af behandlingen. Der er dog et element i et behandlingsforløb som også har en stor indflydelse på den læring beboeren modtager mens de er i behandling. Dette element kunne man kalde, ”det at opdage verden uden brug af stoffer og kriminalitet” Vi arbejder bevidst på, at dette element indgår såvel for den enkelte beboer som for gruppen som helhed. Det betyder, at der i behandlingen er alle mulige andre former for aktiviteter for beboergruppen.

Nogle aktiviteter er fælles og det er gruppens oplevelser der er i fokus. Hvad sker der med gruppen når de overnatter på en shelters plads og skal lave mad over bål. Pludselig er det andre udfordringer og kompetencer der skal i brug. Nogle beboere som måske ikke har bidraget så meget til fælleskabet kan i sådanne omgivelser være de ”stærke” og derved få en mere positiv tilknytning til fællesskabet.

Den enkelte beboer har også mulighed for at afprøve sig selv med forskellige aktiviteter. De kvindelige beboere har måske engang haft gode oplevelser med heste og derfor er det nærliggende at afprøve det igen i et behandlingsforløb. Vi anser det som vigtigt og en del af behandlingen, at finde eller genfinde interesser der styrker livskvaliteten.

Forår i Thy

I Thy er vi meget privilegerede hvad angår aktiviteter som får beboerne til at opdage verden på ny. Nationalpark Thy er et stort naturområde, næsten lige uden for døren. Her er mange gode ruter både til fods, til vands og til hest. Forleden var alle på en tur ud på klitheden med frokostpause på en fin lille shelter plads. Der blev tændt bål og hygget inden turen fortsatte ned til havet. Om sommeren nyder vi godt af Cold Hawaii som er et andet aktivitetstilbud i Thy. Beboerne får mulighed for at prøve surfing og Stand Up Paddling på en paddleboard. På Thy Cabelpark er der mulighed for at prøve wakeboarding. Thy er omgivet at fjord og hav og således har vi også mange muligheder hvad angår vandsport eller bare en tur på stranden for at bade.

​Her ses beboerne (og medarbejder Jan på guitar) på tur sidste sommer, hvor de sov i en shelter.

Nyheder​

"Det modsatte af afhængighed er ikke ædruelighed, det er forbindelse."
25-06-2019
Sådan konstaterer britisk journalist og forfatter Johann Hari, som har skrevet flere bøger om misbrug og depression. I en af hans nyeste udsendelser fortæller han, at han mener at næsten alt hvad vi tror vi ved om misbrug er forkert. Blandt andet taler han om vigtigheden af at hjælpe misbrugere med at skabe relationer til andre mennesker som en måde at slippe deres misbrug på. Den tanke er helt i tråd med Opbygningsgårdens behandlingsmodel 'fællesskab som metode' som lægger vægt på at beboerne skal øve sig i at skabe relationer og fællesskab med andre mennesker mens de er i behandling.
Læs hele nyheden »
Procesorienteret behandling
18-06-2019
Motivationen for at blive og forblive stoffri er en individuel rejse, og der er ikke to behandlingsforløb på Gården der er ens. Læs mere om vores tilgang til procesorienteret behandling i vores seneste nyhedsbrev
Læs hele nyheden »
'Det terapeutiske samfund - fællesskab som metode' er en verdensomspændende behandlingsmodel
08-05-2019
Behandlingsmodellen som vi bruger her på Opbygningsgården til at behandle stofmisbrug på er verdenskendt og videnskabeligt veldokumenteret. Opbygningsgården er medlem af EFTC, som er det europæiske fællesskab for terapeutiske samfund. Læs mere om EFTC.
Læs hele nyheden »

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk