Nyhedsbrev - april 2017​

Dette nyhedsbrev er blevet sendt til alle vores samarbejdspartnere i april 2017.

Få nyhedsbrev tilsendt pr mail eller pr post hver gang det udkommer ved at udfylde vores kontaktformular her:

Information fra Opbygningsgården

Denne lille folder bliver udsendt flere gange årligt fra Opbygningsgården. Vi vil gerne bruge den til at fortælle nyt, samt om vores teoretiske fundament, og hvordan vi i praksis arbejder med misbrugsbehandling.

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for stofmisbrugere. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund Phoenix House modellen. Behandlingsmodellen er funderet i et humanistisk og eksistentielt livssyn, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere - alle i enkeltværelser, hvoraf de fleste er med eget bad. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for stofmisbrugere. Vores målgruppe er unge, kaotiske blandingsmisbrugere. Vi tilbyder afgiftning, primær behandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse.

2 af de 17 pladser er til unge på 17 år. Vi modtager også par i behandling og har meget erfaring med de problematikker, der opstår ifm. parforhold, både de som kommer ind som etablerede par og de parforhold, der opstår i behandlingen.

Mere information om behandlingen kan findes på vores hjemmeside og i artiklen: ’Kan det betale sig? ’ i tidsskriftet ’Stof’ nr. 21, 2013, side 76, udgivet af Center for Rusmiddelforskning, Århus Universitet. Artiklen kan findes på følgende hjemmeside: http://www.stofbladet.dk/6storage/586/48/stof21.pdf

Jubilæum

I år er det 40 år siden Opbygningsgården startede som behandlingssted. Det vil vi gerne fejre sammen med tidligere beboere, pårørende og samarbejdspartnere den 8. september. Sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Ny sundhedsfaglig medarbejder

Mette blev ansat 1. april. Mette har mange års erfaring inden for Socialpsykiatri.

Hjemmesiden

Vi kan anbefale, at man med jævne mellemrum kigger ind på vores hjemmeside, idet vi løbende sætter ting på som kunne have interesse.

Her kan man finde en artikel om Opbygningsgården, som blev skrevet til sidste nummer af tidsskriftet Psykoterapi. Artiklen er en beskrivelse af behandlingen, sådan som den fungere nu. Det Terapeutiske Samfund har gennemgået store forandringer igennem tiden og Opbygningsgården har altid formået at tilpasse sig kultur og tendenser i samfundet.

Ligeledes ligger der en video med George de Leon som er en af de mennesker der igennem mange år har forsket i Det Terapeutiske Samfund. George de Leon har bl.a. skrevet bogen Det Terapeutisk Samfunn (udgivet i Norge på Universitetsforlaget). I videoen ser man ham sammen med beboere i en amerikansk døgnbehandling ”Amity” http://www.amityfdn.org/solutions/ undersøge hvad lærer man i et terapeutisk samfund og hvordan lærer man det. Selvom der er forskelle kulturelt og juridisk på Danmark og USA er der mange lighedspunkter på hvad vore beboere lærer

På hjemmesiden findes også SFI rapport om døgnbehandling hvor det fremgår at døgnbehandling er den mest succesfulde behandlingsform. Det samme konkluderes et ny forskningsprojekt fra England. Begge rapporter kan ses på vores hjemmeside.

Forår

Beboerne er i disse dage ved at forårsklargøre udearealerne. Der bliver slået græs, plantet i krukker og beskåret træer og buske. Dette arbejde er også beboernes ansvar, lige som alle andre praktiske opgaver i huset. Beboerne står for planlægning og udførsel af opgaverne. Det er også beboerne der kommer med forslag til nye projekter. I år er der beboere der gerne vil etablere højbede til urter og grøntsager. Dette giver læring for alle ikke bare praktisk, men også hvordan man planlægger og samarbejder.

På billedet øverst på siden ses en af vores beboere som er i gang med at skrive en indkøbsseddel ifm det ugentlige madindkøb, som beboerne  selv står for.  (Han har givet sit samtykke til at vi må bruge et billede af ham på vores hjemmeside.)

Nyheder​

Hvordan kommer man i døgnbehandling?
10-04-2019
Vi bliver jævnligt ringet op af borgere som spørger hvordan man kommer i døgnbehandling og derfor har vi skrevet en kort vejledning om hvordan det offentlige system ift behandling for stofmisbrug fungerer.
Læs hele nyheden »
10 minutters mindfulness om morgen giver en god start på dagen
27-03-2019
Vi tilbyder mindfulness hver morgen til beboere og ansatte der har lyst til at være med. Mindfulness træner ens opmærksomhed og er en måde hvorpå man kan lære at styre tanke og følelser.
Læs hele nyheden »
"Jeg har lært meget om mig selv og om at håndtere mine følelser."
26-02-2019
Hvad siger beboerne om deres egen behandling? Det spørger vi dem om, når de afslutter deres ophold på Opbygningsgården. Her kan du læse nogle af deres svar.
Læs hele nyheden »

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk