Nyhedsbrev - november 2019

Unge under 18 år i misbrugsbehandling

Vi har to pladser til unge under 18 år. Vi har haft flere forløb med 16-17-årige med gode resultater. Et eksempel herpå er en af de unge vi havde i behandling, som umiddelbart efter forløbet på Opbygningsgården startede på efterskole. Han gennemførte efterskolen og klarer sig godt i dag.

Når et forløb går godt, spørger vi også os selv, hvad det var, der gjorde, at det gik godt. Udover at den 17-årige var intelligent, reflekteret og hurtigt fandt en motivation til at gennemføre sin behandling, bakkede det kommunale system meget fint op om forløbet. Der var en mentor tilknyttet, som fulgte op med jævnlige besøg på Opbygningsgården gennem hele behandlingsforløbet. Der lå en klar plan for tiden efter døgnbehandlingen, og der var jævnlige møder samt en del kommunikation med sagsbehandler under forløbet.

Behandlerne på Opbygningsgården afsætter mere tid til unge under 18 år. Dette for at være sikker på at skabe en god relation til de unge. Desuden har unge ofte brug for øget støtte og vejledning i deres behandlingsforløb.

Den føromtalte 17-årige var ikke afklaret med hensyn til stoffrihed, da han startede i behandling på Opbygningsgården. Han var klar over, at han ikke kunne tage stoffer på Opbygningsgården men ville gerne efter behandlingen fortsætte med i hvert fald hash, men også flere af de psykedeliske stoffer tiltalte ham. Han var meget nysgerrig og havde stor viden om de forskellige stoffer. Behandlerne mødte ham uden fordømmelse og forsøgte at bibringe ham en viden om bagsiden af et forbrug af de forskellige stoffer. I det hele taget bruger vi mere tid på tale med de unge under 18 år.

Den 17-årige endte med at være langt mere afklaret ift. stoffer og ønskede at færdiggøre sin uddannelse inden han evt. igen prøvede hash. Han fik nogle gode interesser, hvad angår træning og sund kost, mens han var i døgnbehandling. Han lærte en masse af de andre lidt ældre beboere, om hvad han ikke skulle gøre. Han blev mere moden og selvstændig og helt klar over, at ansvaret for at holde sig stoffri og få en uddannelse lå hos ham.

Vi sørger for at der er flere aktiviteter uden for huset hver uge. Der er altid fysiske aktiviteter på programmet, fx svømning, trim, indendørsfodbold, gåture og mountain-bike ture i Nationalparken Thy. Kropsarbejde i form af bioenergetik er også en fast del af programmet.

Vi bruger også mere tid på visitationen af den unge til behandling. Vi vil gerne have overblik over sagen, inden vi beslutter om det er en opgave vi kan løfte. Vi siger nej, hvis den unge er for umoden. Vi siger også nej, når misbruget ikke er så omfattende, og der mere er tale om, at den unge skal have et længerevarende ophold på et almindeligt opholdssted for unge mennesker.

Man er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om vores behandling af unge under 18 år og for at besøge vores sted og tale med behandlerne og beboerne. Vi kommer også gerne på besøg på kommunen for at holde oplæg og fortælle om vores behandlingsmodel. I kan kontakte os på: Tel: 97 93 69 55. Mail: info@opbygningsgaarden.dk

Du kan finde flere nyheder om Opbygningsgården her

Nyheder​

Mldlertidig stop for indskrivninger i coronatider
31-03-2020
Siden d. 11. marts har vi valgt ikke at tage nye beboere ind i behandlingen. Dette er for at passe på de beboere der allerede er indskrevet og de ansatte. Vi er ved at udarbejde en plan for, hvordan vi sundhedsmæssigt forsvarligt kan starte med at tage nye beboere ind - forhåbentligt efter påske.
Læs hele nyheden »
Sundhedsuge på Opbygningsgården
05-03-2020
Vi har i den seneste uge sat særlig fokus på sundhed - både den fysiske og den mentale sundhed - og beboerne har deltaget i en masse aktiviteter på Gården og ude i naturen i smukke Thy!
Læs hele nyheden »
Et lille sted langt ude på landet
19-02-2020
Opbygningsgården er et lille behandlingssted i naturskønne Thy. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om fordelene ved at være i misbrugsbehandling på et lille sted på landet
Læs hele nyheden »

Kontakt os ved spørgsmål

Send os din besked eller spørgsmål via vores formular. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk