Nyhedsbrev - april 2018

Information fra Opbygningsgården

Dette lille nyhedsbrev bliver udsendt flere gange årligt fra Opbygningsgården. Vi vil gerne bruge det til at fortælle nyt, samt fortælle om vores teoretiske fundament, og hvordan vi i praksis arbejder med misbrugsbehandling.

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for stofmisbrugere. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund Phoenix House modellen, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for stofmisbrugere. Vores målgruppe er unge, kaotiske blandingsmisbrugere. Vi tilbyder afgiftning, primær behandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse.

2 af de 17 pladser er til unge på 16-17 år. Vi modtager også par i behandling og har meget erfaring med de problematikker, der opstår ifm. parforhold og misbrug.

Mere information om behandlingen kan findes på vores hjemmeside og i artiklen: ’Kan det betale sig? ’ i tidsskriftet ’Stof’ nr. 21, 2013, side 76, udgivet af Center for Rusmiddelforskning, Århus Universitet. Artiklen kan findes på følgende hjemmeside: http://www.stofbladet.dk/6storage/586/48/stof21.pdf

Opdag verden!

Opbygningsgårdens behandling er bygget op omkring en struktur hvor fællesskab, terapi, undervisning og praktiske opgaver er en stor del af behandlingen. Der er dog et element i et behandlingsforløb som også har en stor indflydelse på den læring beboeren modtager mens de er i behandling. Dette element kunne man kalde, ”det at opdage verden uden brug af stoffer og kriminalitet” Vi arbejder bevidst på, at dette element indgår såvel for den enkelte beboer som for gruppen som helhed. Det betyder, at der i behandlingen er alle mulige andre former for aktiviteter for beboergruppen.

Nogle aktiviteter er fælles og det er gruppens oplevelser der er i fokus. Hvad sker der med gruppen når de overnatter på en shelters plads og skal lave mad over bål. Pludselig er det andre udfordringer og kompetencer der skal i brug. Nogle beboere som måske ikke har bidraget så meget til fælleskabet kan i sådanne omgivelser være de ”stærke” og derved få en mere positiv tilknytning til fællesskabet.

Den enkelte beboer har også mulighed for at afprøve sig selv med forskellige aktiviteter. De kvindelige beboere har måske engang haft gode oplevelser med heste og derfor er det nærliggende at afprøve det igen i et behandlingsforløb. Vi anser det som vigtigt og en del af behandlingen, at finde eller genfinde interesser der styrker livskvaliteten.

Forår i Thy

I Thy er vi meget privilegerede hvad angår aktiviteter som får beboerne til at opdage verden på ny. Nationalpark Thy er et stort naturområde, næsten lige uden for døren. Her er mange gode ruter både til fods, til vands og til hest. Forleden var alle på en tur ud på klitheden med frokostpause på en fin lille shelter plads. Der blev tændt bål og hygget inden turen fortsatte ned til havet. Om sommeren nyder vi godt af Cold Hawaii som er et andet aktivitetstilbud i Thy. Beboerne får mulighed for at prøve surfing og Stand Up Paddling på en paddleboard. På Thy Cabelpark er der mulighed for at prøve wakeboarding. Thy er omgivet at fjord og hav og således har vi også mange muligheder hvad angår vandsport eller bare en tur på stranden for at bade.

​Her ses beboerne (og medarbejder Jan på guitar) på tur sidste sommer, hvor de sov i en shelter.

Nyheder​

Mldlertidig stop for indskrivninger i coronatider
31-03-2020
Siden d. 11. marts har vi valgt ikke at tage nye beboere ind i behandlingen. Dette er for at passe på de beboere der allerede er indskrevet og de ansatte. Vi er ved at udarbejde en plan for, hvordan vi sundhedsmæssigt forsvarligt kan starte med at tage nye beboere ind - forhåbentligt efter påske.
Læs hele nyheden »
Sundhedsuge på Opbygningsgården
05-03-2020
Vi har i den seneste uge sat særlig fokus på sundhed - både den fysiske og den mentale sundhed - og beboerne har deltaget i en masse aktiviteter på Gården og ude i naturen i smukke Thy!
Læs hele nyheden »
Et lille sted langt ude på landet
19-02-2020
Opbygningsgården er et lille behandlingssted i naturskønne Thy. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om fordelene ved at være i misbrugsbehandling på et lille sted på landet
Læs hele nyheden »

Kontakt os ved spørgsmål

Send os din besked eller spørgsmål via vores formular. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk