Nyheder som Opbygningsgården har lagt ud på hjemmesiden

Opbygningsgården lægger tit nyheder ud på denne hjemmeside, både nyheder om vores behandling, men også links til videnskabelige artikler, avisartikler, undersøgelser, politiske udtalelser mm, som vedrører stofmisbrug og misbrugsbehandlingsområdet.​

Oversigt over nyheder som er lagt ud på vores hjemmeside:

31.03.20

Midlertidig stop for indskrivninger i coronatider

Vi har dd sendt denne meddelelse ud til alle vores samarbejdspartnere:

​Opbygningsgården har siden d. 11. marts fulgt rådene fra de danske sundhedsmyndigheder og har som følge deraf valgt ikke at tage nye beboere ind i behandlingen.  Dette er for at passe på de beboere der er her i behandling og personalet.  Denne strategi fortsætter indtil efter påske og vi er nu i gang med at udarbejde en plan for hvordan vi sundhedsmæssig forsvarligt igen kan starte med at tage nye beboere ind.  Opbygningsgården er et lille sted, hvilket vi normalt er meget glade for, idet vi bl.a. arbejder med relationer mellem beboerne og os behandlere.  Det giver os dog i denne tid udfordringer med at oprette en løsning for karantæne af nye beboere.  Et af vores kendetegn er at vi kan løse komplekse problemer, så vi er fuldt af optimistiske og gå på mod også ift. denne opgave som vi er sikre på at vi kan løse på en forsvarlig møde.

I vil høre mere så snart vi er klar til igen at modtaget beboere.

05.03.20

Sundhedsuge på Opbygningsgården

Vi har i den seneste uge sat særlig fokus på sundhed - både den fysiske og den mentale sundhed - og beboerne har deltaget i en masse aktiviteter på Gården og ude i naturen i smukke Thy! Læs mere her.

19.02.20

Et lille sted langt ud på landet

Opbygningsgården er et lille behandlingsted i naturskønne Thy.  I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om fordelen ved at være i misbrugsbehandling på et lille sted på landet. Læs mere her.

08.01.20

En opbyggers beretning

"En behandling hvor det er første gang nogensinde, jeg har fået arbejdet så meget med mig selv, som jeg har der...hvis jeg selv skal sige det, så har jeg sku forandret mig rigtig meget i den positive retning."  Sådan skrev en tidligere beboer på Facebook for nyligt.  Læs hele hans beretning her.

25.11.19

Behandling af unge på 16-17 år

Vi har to pladser til unge under 18 år.  Det er vores erfaring at unge på 16-17 år kan få meget ud af et behandlingsforløb hos os.  Læs mere her.

12.11.19

Hvordan gå det med vores beboere 5 år efter endt døgnbehandling?

Opbygningsgården har i august 2019 lavet en effektmåling af beboere der var i døgnbehandling hos os i 2014. Det viser sig, at 14 af de 18 som vi har interviewet er stoffri idag, og 13 af de 14 har været stoffri i over 1 år. De fleste er kommet i arbejde eller uddannelse. Se alle resultaterne her:

17.10.19

Opbygningsgårdens nyhedsbrev - oktober 2019

Vores seneste nyhedsbrev er nu på vej til alle vores samarbejdspartnere. Nyhedsbrevet fortæller om en undersøgelse vi er i gang med som handler om, hvordan det går med beboerne 5 år efter endt behandling; vores deltagelse i EFTC konferencen i Grækenland (European Federation of Therapeutic Communities) og vores tanker om hvor lang tid vi mener at en borger burde være i behandling. Læs den her.

25.09.19

'Lad os vende social gæld'

​En af Opbygningsgårdens medarbejdere har skrevet en artikel i Nordjyske Stiftstidende om de mange udfordringer i forhold til resocialisering af de indsatte i danske fængsler. Du kan læse artiklen her.

25.06.19

'Det modsatte af afhængighed er ikke ædruelighed, det er forbindelse.' ("The opposite of addiction is not sobriety, it's connection.")

Sådan konstaterer britisk journalist og forfatter Johann Hari, som har skrevet flere bøger om misbrug og depression. I en af hans nyeste udsendelser fortæller han, at han mener at næsten alt hvad vi tror vi ved om misbrug er forkert. Blandt andet taler han om vigtigheden af at hjælpe misbrugere med at skabe relationer til andre mennesker som en måde at slippe deres misbrug på. Den tanke er helt i tråd med Opbygningsgårdens behandlingsmodel 'fællesskab som metode' som lægger vægt på at beboerne skal øve sig i at skabe relationer og fællesskab med andre mennesker mens de er i behandling. Se hans film her.

18.06.19

Procesorienteret behandling

Motivationen for at blive og forblive stoffri er en individuel rejse, og der er ikke to behandlingsforløb på Gården der er ens. Læs mere om vores tilgang til procesorienteret behandling i vores seneste nyhedsbrev her.

08.05.19

'Det terapeutiske samfund - fællesskab som metode' er en verdensomspændende behandlingsmodel.

Behandlingsmodellen som vi bruger her på Opbygningsgården til at behandle stofmisbrug på er verdenskendt og videnskabeligt veldokumenteret. Opbygningsgården er medlem af EFTC, som er det europæiske fællesskab for terapeutiske samfund. Læs mere om EFTC her.

30.04.19

'Gaveregn'

En gave kan tage mange former. Her på Opbygningsgården sker der en gang imellem 'gaveregn'. Læs mere her.

25.04.19

'Kommunerne er ved at afvikle intensiv stofmisbrugsbehandling'

I en pressemeddelelse i dag udtrykker Rådet for Socialt Udsatte deres bekymring over en ny rapport fra Ankestyrelsen som fortæller at døgnbehandling for stofmisbrug er under kraftig afvikling. Alene i de seneste 2 år er antallet af borgere som påbegynder et døgnbehandlingsforløb faldet med næsten 20%. Kommunerne erstatter ikke døgnbehandling med øget dagbehandling. Læs pressemeddelelsen her.

10.04.19

Hvordan kommer man i døgnbehandling?

Vi bliver jævnligt ringet op af borgere som spørger hvordan man kommer i døgnbehandling og derfor har vi skrevet en kort vejledning om hvordan det offentlige system ift behandling for stofmisbrug fungerer. Læs den her.

27.03.19

10 minutters mindfulness om morgenen giver en god start på dagen

​Vi tilbyder mindfulness hver morgen til beboere og ansatte der har lyst til at være med. Mindfulness træner ens opmærksomhed og er en måde hvorpå man kan lære at styre tanke og følelser. Læs mere her.

26.02.19

'Jeg har lært meget om mig selv og om at håndtere mine følelser'

Hvad siger beboerne om deres egen behandling? Det spørger vi dem om, når de afslutter deres ophold på Opbygningsgården. Du kan læse deres svar her.

25.02.19

Ude i det blå

Vores beboere elsker at komme på tur i smukke Thy. I sidste uge var de på mountain bike tur, efterfulgt af et koldt dukkert for dem der havde lyst til det. Det skaber god energi at gå en tur langs stranden eller i skoven. Se billederne her.

06.02.19

Nye medarbejdere på Opbygningsgården

"Forskellighed gør stærk" er noget vi tror på her på Opbygningsgården. Vi har i den seneste tid ansat flere nye medarbejdere med forskellige faglige kompetencer og erhvervserfaring, fx inden for det sundhedsfaglige område, for at styrke vores behandling. Læs mere om alle vores fastansatte og vikarer her.

08.11.18

Opbygningsgårdens nyhedsbrev - november 2018

Vores seneste nyhedsbrev er lige blevet sendt til alle vores samarbejdspartnere. Læs fx hvad en indskrevet beboer mener, at han får ud af sin behandling på Opbygningsgården. Læs det her.

12.07.18

Beretninger fra tidligere beboere

Læs hvad folk som har været i behandling på Opbygningsgården og deres pårørende har skrevet om deres oplevelser før, under og efter behandlingen, her.

25.04.18

Hvad oplever man på Gården?

Bliv klogere på hvad vores beboere oplever af natur og udendørsaktiviteter, når de er i behandling på Opbygningsgården, i vores seneste nyhedsbrev her.

12.01.17

Ny SFI rapport konkluderer at døgnbehandling er den mest succesfulde behandlingsform for stofmisbrug

Den registerbaserede undersøgelse der blev udgivet i december 2016 viser at personer i døgnbehandling har en større chance for at få et succesfuldt beløb end personer i ambulant eller dagbehandling. Læs mere her.

04.07.16

'Tak føles som et fattigt ord...'

Sådan lød starten på et brev til Opbygningsgården, skrevet af en pårørende, efter hendes kæreste havde afsluttet sin behandling på Opbygningsgården. Læs flere beretninger fra tidligere beboere og deres pårørende her.

12.04.16

Vi har 2 pladser i behandlingen til 16-17 årige

De to pladser er tiltænkt 16-17-årige som har behov for døgnbehandling. Deres behandling vil følge den samme behandlingsmodel som for beboere over 18 år, men med flere ressourcer i form af medarbejdertimer sat ind for at støtte og vejlede de unge borgere i deres behandlingsforløb, af hensyn til deres unge alder.

12.04.16

Vi tilbyder nu ambulante samtaleforløb

​Samtaleforløb kan strikkes sammen alt efter borgerens behov. Der kan tilbydes samtaler som er en slags 'coaching' eller motiverende samtale, som kan foregå på Opbygningsgården eller på borgerens bopæl/institution. Det kunne fx være en del af en behandlingsplan for unge der er anbragt på en kommunal institution (og ikke et specifik behandlingssted), hvor den unge kan deltage i nogle samtaler med en af Opbygningsgårdens terapeuter. 

12.06.15

Artikel om Opbygningsgårdens oprindelse

En forsker fra Belgien har skrevet en artikel om hvordan Opbygningsgården startede i 70'erne.

(Artiklen videregives med tilladelse af Emerald Group Publishing). Læs den her.

Nyheder​

Mldlertidig stop for indskrivninger i coronatider
31-03-2020
Siden d. 11. marts har vi valgt ikke at tage nye beboere ind i behandlingen. Dette er for at passe på de beboere der allerede er indskrevet og de ansatte. Vi er ved at udarbejde en plan for, hvordan vi sundhedsmæssigt forsvarligt kan starte med at tage nye beboere ind - forhåbentligt efter påske.
Læs hele nyheden »
Sundhedsuge på Opbygningsgården
05-03-2020
Vi har i den seneste uge sat særlig fokus på sundhed - både den fysiske og den mentale sundhed - og beboerne har deltaget i en masse aktiviteter på Gården og ude i naturen i smukke Thy!
Læs hele nyheden »
Et lille sted langt ude på landet
19-02-2020
Opbygningsgården er et lille behandlingssted i naturskønne Thy. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om fordelene ved at være i misbrugsbehandling på et lille sted på landet
Læs hele nyheden »

Kontakt os ved spørgsmål

Send os din besked eller spørgsmål via vores formular. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk