EFTC - The European Federation of Therapeutic Communities

​Opbygningsgården er medlem af EFTC (The European Federation of Therapeutic Communities).

EFTC blev stiftet i 1981 og har siden fungeret som et fagligt netværk for terapeutiske samfund i Europa. Formålet med EFTC er at evaluere og forbedre terapeutiske Samfund.

EFTC støtter medlemmers arrangement af konferencer hver andet år. Medarbejdere fra Opbygningsgården har de seneste år deltaget i konferencer i Prag og Dublin. Konferencerne har et højt fagligt niveau og består af oplæg og workshop. Ofte er der også tur til et af de lokale terapeutiske samfund. Konferencerne er af stor betydning, idet vi her kan blive inspireret til at udvikle samt blive bekræftet i vores praksis.

EFTC har en facebookside samt en mailingliste. Her diskuterer medlemmerne faglig emner, stiller spørgsmål og få hjælp til fx at finde faglitteratur eller forskning. Medlemmerne arbejder i terapeutiske samfund som traditionelt har mange forskellige faggrupper i og nogle er tilknyttet universiteter og forsker i behandling i Terapeutiske samfund. Disse forskningsrapporter bliver også jævnligt offentliggjort på mailinglisten.

Oversættelse af EFTCs mission:

EFTCs mission omfatter blandt andet at støtte og udvikle den psykoterapeutiske og den pædagogiske tilgang til at hjælpe stofmisbrugere og deres familier genvinde et liv uden stoffer, så vidt som overhovedet muligt. Medlemmerne har givet et løfte om at hjælpe alle TC-deltagere til at bidrage til samfundet og til at være rollemodeller i deres lokalsamfund, lige meget hvilket socialt eller politisk miljø de lever i.

Vores mission er at sørge for, at alle TC-deltagere inddrages og deltager så meget som muligt i deres egen behandling for stofmisbrug. Vores tilgang med hjælp til selvhjælp og fællesskab som metode forbedrer alle deltagernes selvværd og værdighed. Alle føderationens medlemmer tilbyder lige adgang til deres behandling, som er upolitisk, ikke-racistisk, ikke-udnyttende og ikke-voldelig. Integriteten af hver enkelt TC-deltager værdsættes i dette udvidede europæiske fællesskab.

For at få mere at vide om EFTC, klik her:

Nyheder​

'Det terapeutiske samfund - fællesskab som metode' er en verdensomspændende behandlingsmodel
08-05-2019
Behandlingsmodellen som vi bruger her på Opbygningsgården til at behandle stofmisbrug på er verdenskendt og videnskabeligt veldokumenteret. Opbygningsgården er medlem af EFTC, som er det europæiske fællesskab for terapeutiske samfund. Læs mere om EFTC.
Læs hele nyheden »
'Gaveregn'
30-04-2019
En gave kan tage mange former. Her på Opbygningsgården sker der en gang imellem 'gaveregn'.
Læs hele nyheden »
"Kommunerne er ved at afvikle intensiv stofmisbrugsbehandling"
25-04-2019
I en pressemeddelelse i dag udtrykker Rådet for Socialt Udsatte deres bekymring over en ny rapport fra Ankestyrelsen som fortæller at døgnbehandling for stofmisbrug er under kraftig afvikling. Alene i de seneste 2 år er antallet af borgere som påbegynder et døgnbehandlingsforløb faldet med næsten 20%. Kommunerne erstatter ikke døgnbehandling med øget dagbehandling.
Læs hele nyheden »

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk