EFTC - The European Federation of Therapeutic Communities

​Opbygningsgården er medlem af EFTC (The European Federation of Therapeutic Communities).

EFTC blev stiftet i 1981 og har siden fungeret som et fagligt netværk for terapeutiske samfund i Europa. Formålet med EFTC er at evaluere og forbedre terapeutiske Samfund.

EFTC støtter medlemmers arrangement af konferencer hver andet år. Medarbejdere fra Opbygningsgården har de seneste år deltaget i konferencer i Prag og Dublin. Konferencerne har et højt fagligt niveau og består af oplæg og workshop. Ofte er der også tur til et af de lokale terapeutiske samfund. Konferencerne er af stor betydning, idet vi her kan blive inspireret til at udvikle samt blive bekræftet i vores praksis.

EFTC har en facebookside samt en mailingliste. Her diskuterer medlemmerne faglig emner, stiller spørgsmål og få hjælp til fx at finde faglitteratur eller forskning. Medlemmerne arbejder i terapeutiske samfund som traditionelt har mange forskellige faggrupper i og nogle er tilknyttet universiteter og forsker i behandling i Terapeutiske samfund. Disse forskningsrapporter bliver også jævnligt offentliggjort på mailinglisten.

Oversættelse af EFTCs mission:

EFTCs mission omfatter blandt andet at støtte og udvikle den psykoterapeutiske og den pædagogiske tilgang til at hjælpe stofmisbrugere og deres familier genvinde et liv uden stoffer, så vidt som overhovedet muligt. Medlemmerne har givet et løfte om at hjælpe alle TC-deltagere til at bidrage til samfundet og til at være rollemodeller i deres lokalsamfund, lige meget hvilket socialt eller politisk miljø de lever i.

Vores mission er at sørge for, at alle TC-deltagere inddrages og deltager så meget som muligt i deres egen behandling for stofmisbrug. Vores tilgang med hjælp til selvhjælp og fællesskab som metode forbedrer alle deltagernes selvværd og værdighed. Alle føderationens medlemmer tilbyder lige adgang til deres behandling, som er upolitisk, ikke-racistisk, ikke-udnyttende og ikke-voldelig. Integriteten af hver enkelt TC-deltager værdsættes i dette udvidede europæiske fællesskab.

For at få mere at vide om EFTC, klik her:

Nyheder​

Mldlertidig stop for indskrivninger i coronatider
31-03-2020
Siden d. 11. marts har vi valgt ikke at tage nye beboere ind i behandlingen. Dette er for at passe på de beboere der allerede er indskrevet og de ansatte. Vi er ved at udarbejde en plan for, hvordan vi sundhedsmæssigt forsvarligt kan starte med at tage nye beboere ind - forhåbentligt efter påske.
Læs hele nyheden »
Sundhedsuge på Opbygningsgården
05-03-2020
Vi har i den seneste uge sat særlig fokus på sundhed - både den fysiske og den mentale sundhed - og beboerne har deltaget i en masse aktiviteter på Gården og ude i naturen i smukke Thy!
Læs hele nyheden »
Et lille sted langt ude på landet
19-02-2020
Opbygningsgården er et lille behandlingssted i naturskønne Thy. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om fordelene ved at være i misbrugsbehandling på et lille sted på landet
Læs hele nyheden »

Kontakt os ved spørgsmål

Send os din besked eller spørgsmål via vores formular. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk