EFTC - The European Federation of Therapeutic Communities

​Opbygningsgården er medlem af EFTC (The European Federation of Therapeutic Communities).

EFTC blev stiftet i 1981 og har siden fungeret som et fagligt netværk for terapeutiske samfund i Europa. Formålet med EFTC er at evaluere og forbedre terapeutiske Samfund.

EFTC støtter medlemmers arrangement af konferencer hver andet år. Medarbejdere fra Opbygningsgården har de seneste år deltaget i konferencer i Prag og Dublin. Konferencerne har et højt fagligt niveau og består af oplæg og workshop. Ofte er der også tur til et af de lokale terapeutiske samfund. Konferencerne er af stor betydning, idet vi her kan blive inspireret til at udvikle samt blive bekræftet i vores praksis.

EFTC har en facebookside samt en mailingliste. Her diskuterer medlemmerne faglig emner, stiller spørgsmål og få hjælp til fx at finde faglitteratur eller forskning. Medlemmerne arbejder i terapeutiske samfund som traditionelt har mange forskellige faggrupper i og nogle er tilknyttet universiteter og forsker i behandling i Terapeutiske samfund. Disse forskningsrapporter bliver også jævnligt offentliggjort på mailinglisten.

Oversættelse af EFTCs mission:

EFTCs mission omfatter blandt andet at støtte og udvikle den psykoterapeutiske og den pædagogiske tilgang til at hjælpe stofmisbrugere og deres familier genvinde et liv uden stoffer, så vidt som overhovedet muligt. Medlemmerne har givet et løfte om at hjælpe alle TC-deltagere til at bidrage til samfundet og til at være rollemodeller i deres lokalsamfund, lige meget hvilket socialt eller politisk miljø de lever i.

Vores mission er at sørge for, at alle TC-deltagere inddrages og deltager så meget som muligt i deres egen behandling for stofmisbrug. Vores tilgang med hjælp til selvhjælp og fællesskab som metode forbedrer alle deltagernes selvværd og værdighed. Alle føderationens medlemmer tilbyder lige adgang til deres behandling, som er upolitisk, ikke-racistisk, ikke-udnyttende og ikke-voldelig. Integriteten af hver enkelt TC-deltager værdsættes i dette udvidede europæiske fællesskab.

For at få mere at vide om EFTC, klik her:

Nyheder​

Problemer med vores oplysninger på Tilbudsportalen
09-09-2019
Vi har pt nogle udfordringer med Tilbudsportalen som ikke viser vores priser korrekt. Vi arbejder sammen med Det Sociale Tilsyn og Tilbudsportalen for at få rettet op på det så hurtigt som muligt. Man er altid velkommen til at ringe til os på 97936955 for at høre om vores priser, og vi håber at Tilbudsportalen snart viser de rigtige priser igen
Læs hele nyheden »
"Det modsatte af afhængighed er ikke ædruelighed, det er forbindelse."
25-06-2019
Sådan konstaterer britisk journalist og forfatter Johann Hari, som har skrevet flere bøger om misbrug og depression. I en af hans nyeste udsendelser fortæller han, at han mener at næsten alt hvad vi tror vi ved om misbrug er forkert. Blandt andet taler han om vigtigheden af at hjælpe misbrugere med at skabe relationer til andre mennesker som en måde at slippe deres misbrug på. Den tanke er helt i tråd med Opbygningsgårdens behandlingsmodel 'fællesskab som metode' som lægger vægt på at beboerne skal øve sig i at skabe relationer og fællesskab med andre mennesker mens de er i behandling.
Læs hele nyheden »
Procesorienteret behandling
18-06-2019
Motivationen for at blive og forblive stoffri er en individuel rejse, og der er ikke to behandlingsforløb på Gården der er ens. Læs mere om vores tilgang til procesorienteret behandling i vores seneste nyhedsbrev
Læs hele nyheden »

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk