EFTC - The European Federation of Therapeutic Communities

​Opbygningsgården er medlem af EFTC (The European Federation of Therapeutic Communities).

EFTC blev stiftet i 1981 og har siden fungeret som et fagligt netværk for terapeutiske samfund i Europa. Formålet med EFTC er at evaluere og forbedre terapeutiske Samfund.

EFTC støtter medlemmers arrangement af konferencer hver andet år. Medarbejdere fra Opbygningsgården har de seneste år deltaget i konferencer i Prag og Dublin. Konferencerne har et højt fagligt niveau og består af oplæg og workshop. Ofte er der også tur til et af de lokale terapeutiske samfund. Konferencerne er af stor betydning, idet vi her kan blive inspireret til at udvikle samt blive bekræftet i vores praksis.

EFTC har en facebookside samt en mailingliste. Her diskuterer medlemmerne faglig emner, stiller spørgsmål og få hjælp til fx at finde faglitteratur eller forskning. Medlemmerne arbejder i terapeutiske samfund som traditionelt har mange forskellige faggrupper i og nogle er tilknyttet universiteter og forsker i behandling i Terapeutiske samfund. Disse forskningsrapporter bliver også jævnligt offentliggjort på mailinglisten.

Oversættelse af EFTCs mission:

EFTCs mission omfatter blandt andet at støtte og udvikle den psykoterapeutiske og den pædagogiske tilgang til at hjælpe stofmisbrugere og deres familier genvinde et liv uden stoffer, så vidt som overhovedet muligt. Medlemmerne har givet et løfte om at hjælpe alle TC-deltagere til at bidrage til samfundet og til at være rollemodeller i deres lokalsamfund, lige meget hvilket socialt eller politisk miljø de lever i.

Vores mission er at sørge for, at alle TC-deltagere inddrages og deltager så meget som muligt i deres egen behandling for stofmisbrug. Vores tilgang med hjælp til selvhjælp og fællesskab som metode forbedrer alle deltagernes selvværd og værdighed. Alle føderationens medlemmer tilbyder lige adgang til deres behandling, som er upolitisk, ikke-racistisk, ikke-udnyttende og ikke-voldelig. Integriteten af hver enkelt TC-deltager værdsættes i dette udvidede europæiske fællesskab.

For at få mere at vide om EFTC, klik her:

Nyheder​

En opbyggers beretning
08-01-2020
"En behandling hvor det er første gang nogensinde, jeg har fået arbejdet så meget med mig selv, som jeg har der....hvis jeg selv skal sige det, så har jeg sku forandret mig rigtig meget i den positive retning." Sådan skrev en tidligere beboer på Facebook for nyligt. Læs hele hans beretning.
Læs hele nyheden »
Behandling af unge på 16-17 år
25-11-2019
VI har to pladser til unge under 18 år. Det er vores erfaring, at unge på 16-17 år kan få meget ud af et behandlingsforløb hos os, som gør dem klar til at komme i gang med og gennemføre en uddannelse bagefter.
Læs hele nyheden »
Hvordan gå det med vores beboere 5 år efter endt døgnbehandling?
12-11-2019
Opbygningsgården har i august 2019 lavet en effektmåling af beboere der var i døgnbehandling hos os i 2014. Det viser sig, at 14 af de 18 som vi har interviewet er stoffri idag, og 13 af de 14 har været stoffri i over 1 år. De fleste er kommet i arbejde eller uddannelse. Se alle resultaterne her:
Læs hele nyheden »

Kontakt os ved spørgsmål

Send os din besked eller spørgsmål via vores formular. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk