Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.

Ønsker du dig en stoffri fremtid, når du kommer ud i friheden?

·​Har du et inderligt ønske om at holde dig stoffri, når du er færdig med at afsone?

·​Hader du tanken om nogensinde at skulle i fængsel en gang til?

·​Tør du blive klogere på dig selv og lære at tackle konflikter uden aggression?

·​Føler du dig klar til at behandle dine følelser og problemer med andet end stofmisbrug?

·​Mener du heller ikke, at stofmisbrug er en sygdom, men et udtryk for andre problemer?

·​Vil du skifte din fængselsafsoning ud med intensiv døgnbehandling for dit stofmisbrug?

Så er Opbygningsgården, afdeling 4 på Statsfængslet Kragskovshede svaret på dine spørgsmål.

Vi fungerer som et tilbud til alle indsatte med stofmisbrug, der har mindst tre måneder tilbage af deres afsoning og som ønsker en stoffri fremtid i frihed.

De fysiske rammerI afdeling 4 på behandlingsafsnittet er der 26 behandlingspladser fordelt med 16 pladser på afdeling 4B og 10 pladser på afdeling 4A, alle på enkeltmandsstuer. Der er også fælles køkken, opholdsstue, undervisningslokale, og et lille træningsrum.

Afdelingen råder over vores eget udendørs areal, hvor vi dyrker grøntsager, griller og har andre sociale aktiviteter. Især om sommeren.

BegrænsningerFor at beskytte dig og støtte dit ønske om at forblive stoffri er det på afdeling 4 ikke muligt at modtage besøg af indsatte fra andre afdelinger på Kragskovshede.

Sådan kommer du på Afdeling 4 Du kan søge om døgnbehandling på Opbygningsgården, Kragskovshede inden du starter afsoning eller du kan blive henvist fra en afdeling.

Alle afdelinger på Kragskovshede kan henvise til afdeling 4, lige som du også kan blive henvist i et andet fængsel eller et arresthus. Kontakt personalet og hør om dine muligheder.

Ambulant tilbud

Vores ambulante samtaleforløb er måske løsningen for dig, der ikke er klar til døgnbehandling eller som afsoner en kortere dom. Det ambulante team holder til på afdeling 3. Du søger om ambulante samtaler på samme måde som ved døgnbehandling.

Du finder vores folder, ansøgningsskema og beskrivelse af visitationsproceduren på Kragskovshedes intranet.

Du kan også læse vores folder her og få flere oplysninger om at afsone i døgnbehandling på Opbygningsgården, Statsfængslet Kragskovshede.

Opbygningsgården ligger tæt på skov og vand
24-06-2020
5 minutters kørsel (eller 15-20 minutter til fods) fra Opbygningsgården ligger Skyum Bjerge - et skønt lille område ved Limfjorden, lidt syd for Thisted. Her kan beboerne tage en gåtur eller en løbetur og nyde udsigten over vandet.
Læs hele nyheden
Behandling i coronatider
24-06-2020
Vi har lige sendt vores seneste nyhedsbrev ud til alle vores samarbejdspartnere, hvori vi bl.a. fortæller om, hvordan vores beboere har reageret på at være i døgnbehandling under coronakrisen, og hvordan Opbygningsgården tilrettelægger behandlingen for at imødekomme alle retningslinjerne som sundhedsmyndighederne løbende melder ud.
Læs hele nyheden
"Nu kan jeg nyde naturen og slappe af, også selv om jeg er alene"
24-06-2020
Vi bruger naturen i Thy meget i vores behandling. Mange af vores beboere har aldrig været ud i naturen, før de kom i behandling på Opbygningsgården. Det kan være en stor udfordring, fx at gå en tur i ukendt terræn, men mange af dem opdager, hvilken ro det kan give dem at være ude i naturen. Læs en beretning fra en tidligere beboer her.
Læs hele nyheden

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted