Opbygningsgården fylder 40 år!

Opbygningsgården er fyldt 40 år og er dermed det ældste døgnbehandlingssted for stofmisbrug i Danmark.

Fredag d. 8. september blev der afholdt en 40 års jubilæumsfest på Opbygingsgården, med deltagelse af bl.a. nuværende beboere, tidligere beboere ('Opbyggere'), pårørende til beboere, nuværende og tidligere ansatte, samarbejdspartnere, naboer mm.  En nuværende og en tidligere beboere optrådte med et par rapnumre, som de selv havde skrevet, og en medarbejder spillede et nummer på guitar.  Der blev også holdt taler, spist god mad og snakket rigtig meget.

I dagens anledning var der blevet oprettet et 'musuem' på første sal, med forskellige spændende rekvisitter som havde med Opbygningsgårdens historie at gøre, fx bøger,​ billeder, malerier, tøj, sko m.fl. 

Efter festen blev der afholdt stiftende generalforsamling af en ny forening - Foreningen Opbygningsgårdens Venner - hvis formål er 'støtte til beboere og pårørende i og efter behandling på Opbygningsgården samt formidling/undervisning af stofrelaterede problemstillinger."'  Der blev valgt en bestyrelse med 7 medlemmer.  Er man interesseret i at melde sig ind i foreningen, kan man rekvirere en indmeldelsesblanket ved at maile til info@opbygingsgaarden.dk.  Kontingentet blev på generalforsamlingen fastsat til 200 kr/år.

Nyheder​

"Det modsatte af afhængighed er ikke ædruelighed, det er forbindelse."
25-06-2019
Sådan konstaterer britisk journalist og forfatter Johann Hari, som har skrevet flere bøger om misbrug og depression. I en af hans nyeste udsendelser fortæller han, at han mener at næsten alt hvad vi tror vi ved om misbrug er forkert. Blandt andet taler han om vigtigheden af at hjælpe misbrugere med at skabe relationer til andre mennesker som en måde at slippe deres misbrug på. Den tanke er helt i tråd med Opbygningsgårdens behandlingsmodel 'fællesskab som metode' som lægger vægt på at beboerne skal øve sig i at skabe relationer og fællesskab med andre mennesker mens de er i behandling.
Læs hele nyheden »
Procesorienteret behandling
18-06-2019
Motivationen for at blive og forblive stoffri er en individuel rejse, og der er ikke to behandlingsforløb på Gården der er ens. Læs mere om vores tilgang til procesorienteret behandling i vores seneste nyhedsbrev
Læs hele nyheden »
'Det terapeutiske samfund - fællesskab som metode' er en verdensomspændende behandlingsmodel
08-05-2019
Behandlingsmodellen som vi bruger her på Opbygningsgården til at behandle stofmisbrug på er verdenskendt og videnskabeligt veldokumenteret. Opbygningsgården er medlem af EFTC, som er det europæiske fællesskab for terapeutiske samfund. Læs mere om EFTC.
Læs hele nyheden »

Kontaktinformation

​​Opbygningsgården

CVR: 85446010 | Adresse: Årbækvej 10, 7752 Snedsted

Tlf.: 97 93 69 55  E-mail: info@opbygningsgaarden.dk