Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.  Vi holder stadig åbent under coronakrisen og indskriver løbende nye beboere

​Vi sender et nyhedsbrev ud til alle vores samarbejdspartnere pr mail og pr brev 3-4 gange om året. Dette nyhedsbrev er blevet sendt til vores samarbejdspartnere i november 2020.

Nyhedsbrev - november 2020

Information fra Opbygningsgården

Denne lille folder bliver udsendt flere gange årligt fra Opbygningsgården (www.opbygningsgaarden.dk). Vi vil gerne bruge den til at fortælle nyt, samt fortælle om vores teoretiske fundament, og hvordan vi i praksis arbejder med misbrugsbehandling.

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for stofmisbrugere. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund Phoenix House modellen, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere, heraf 2 til borgere under 18 år. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for stofmisbrugere. Vores målgruppe er kaotiske blandingsmisbrugere. Vi tilbyder afgiftning, primærbehandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse. Opbygningsgården er under tilsyn fra Social Tilsyn Nord og er en selvejende ”non profit” institution med en bestyrelse, hvor evt. overskud skal forblive i institutionen.

Covid 19 og situationen i Thy lige nu

Covid 19 pandemiens start i marts satte tilgangen af beboere til Opbygningsgården næsten i stå. For at få styr på håndteringen af denne nye virkelighed valgte vi at lukke for tilgang af nye beboere de første 14 dage efter lockdown startede i marts. Vi oplevede i løbet af forår og sommer, at kommunerne igen begyndte at visitere til døgnbehandling. Det var godt fordi, som vi oplever det, er stof-relaterede problemer blandt udsatte borgere ikke blevet mindre under pandemien. Det er dog tydeligt, at behandling og visitation ikke foregår på samme måde og med samme intensitet som før Corona. Vi mærker det bl.a. ved en stigende antal borgere og pårørende der henvender sig direkte til os med ønske om selv at betale for deres behandling. Vi modtager endnu ikke privatbetaler og henviser derfor altid til deres lokale misbrugscentre. Vi hører fra disse borgere, at de synes, at det er svært at komme igennem systemet og få bevilget den behandling som de mener at de har brug for. Vores håb er, at der bliver taget hånd om udsatte borgere, så de får den behandling der er behov for, enten i form af ambulantbehandling derhjemme i kommunalt regi, eller døgnbehandling fx på Opbygningsgården.

Den seneste udvikling af Covid 19 er nedlukningen af Nordjylland. Thisted Kommune/Thy, hvor vi ligger, er blandt de 7 kommuner der er lukket ned. Vi ved fra VISO og vores brancheorganisation LOS, at vi gerne må indksrive nye beboere ind fra andre kommuner, hvilket vi allerede har gjort. For Opbygningsgårdens kommende beboere betyder det at forsamtalen foregår virtuelt, og for indskrevne beboere betyder det, at de ikke kan få besøg eller komme på besøg i andre kommuner indtil foreløbigt d. 3. december. Behandlingen på Opbygningsgården foregår som den plejer, og vi følger selvfølgelig de nye sundhedsretningslinjer. Den lokale sportshal og træningscenter, som vi benytter ugentlig, er nu lukket ned. Ligeledes er biograf, cafeer og restauranter lukket, hvilket selvfølgelig ikke er behandling, men er trods alt små hyggelige afbræk i hverdagen for beboerne og en lille del af resocialiseringsarbejdet. Beboerne har taget godt imod den nye nedlukning, og vi forsøger som vi plejer at bruge naturen i Thy, som også på denne årstid har meget at byde på.

Se vores seneste nyhedsbrev her:

Til top:

Sommer
30-06-2021
Vores lokalområde i Thy byder på smuk natur og mange forskellige udendørsaktiviteter. I sidste uge var beboerne på en to dages kajaktur med overnatning i shelters. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om, hvorfor vi mener at fælles aktiviteter og oplevelser er så vigtige en del af vores behandling for at hjælpe vores beboere til at komme ud af deres problematisk forhold til rusmidler. Se billederne og læs vores seneste nyhedsbrev her.
Læs hele nyheden
Borgere med både psykiske vanskeligheder og problemer med rusmidler får ikke den rette hjælp
22-06-2021
SIND sætter pt fokus på den manglende hjælp til borgere med såkaldte dobbeltdiagnoser som har både psykiske problemer og et problematisk brug af rusmidler. Opbygningsgården har mange gange oplevet hvordan disse borgere falder imellem 2 stole i behandlingssystemet, hvor de bliver 'kastet rundt' mellem rusmiddelcentret i kommunen og psykiatrien og ender med ikke at få den hjælp de har brug for. DR P1-programmet "Public Service" sendte d. 21. juni 2021 en timelang udsendelse om problemet. Læs mere her.
Læs hele nyheden
Fællesskabet styrkes når man deler en fælles oplevelse
03-06-2021
At prøve noget nyt og udfordrende sammen med en gruppe mennesker kan styrke sammenholdet i gruppen og følelsen af at være en del af et fællesskab. Dette var tilfældet da beboere og ansatte var på tur i Klatreparken i Aalborg.
Læs hele nyheden

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted