Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.  Vi holder stadig åbent under coronakrisen og indskriver løbende nye beboere

​Vi sender et nyhedsbrev ud til alle vores samarbejdspartnere pr mail og pr brev 3-4 gange om året. Dette nyhedsbrev er blevet sendt til vores samarbejdspartnere i november 2020.

Nyhedsbrev - november 2020

Information fra Opbygningsgården

Denne lille folder bliver udsendt flere gange årligt fra Opbygningsgården (www.opbygningsgaarden.dk). Vi vil gerne bruge den til at fortælle nyt, samt fortælle om vores teoretiske fundament, og hvordan vi i praksis arbejder med misbrugsbehandling.

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for stofmisbrugere. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund Phoenix House modellen, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere, heraf 2 til borgere under 18 år. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for stofmisbrugere. Vores målgruppe er kaotiske blandingsmisbrugere. Vi tilbyder afgiftning, primærbehandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse. Opbygningsgården er under tilsyn fra Social Tilsyn Nord og er en selvejende ”non profit” institution med en bestyrelse, hvor evt. overskud skal forblive i institutionen.

Covid 19 og situationen i Thy lige nu

Covid 19 pandemiens start i marts satte tilgangen af beboere til Opbygningsgården næsten i stå. For at få styr på håndteringen af denne nye virkelighed valgte vi at lukke for tilgang af nye beboere de første 14 dage efter lockdown startede i marts. Vi oplevede i løbet af forår og sommer, at kommunerne igen begyndte at visitere til døgnbehandling. Det var godt fordi, som vi oplever det, er stof-relaterede problemer blandt udsatte borgere ikke blevet mindre under pandemien. Det er dog tydeligt, at behandling og visitation ikke foregår på samme måde og med samme intensitet som før Corona. Vi mærker det bl.a. ved en stigende antal borgere og pårørende der henvender sig direkte til os med ønske om selv at betale for deres behandling. Vi modtager endnu ikke privatbetaler og henviser derfor altid til deres lokale misbrugscentre. Vi hører fra disse borgere, at de synes, at det er svært at komme igennem systemet og få bevilget den behandling som de mener at de har brug for. Vores håb er, at der bliver taget hånd om udsatte borgere, så de får den behandling der er behov for, enten i form af ambulantbehandling derhjemme i kommunalt regi, eller døgnbehandling fx på Opbygningsgården.

Den seneste udvikling af Covid 19 er nedlukningen af Nordjylland. Thisted Kommune/Thy, hvor vi ligger, er blandt de 7 kommuner der er lukket ned. Vi ved fra VISO og vores brancheorganisation LOS, at vi gerne må indksrive nye beboere ind fra andre kommuner, hvilket vi allerede har gjort. For Opbygningsgårdens kommende beboere betyder det at forsamtalen foregår virtuelt, og for indskrevne beboere betyder det, at de ikke kan få besøg eller komme på besøg i andre kommuner indtil foreløbigt d. 3. december. Behandlingen på Opbygningsgården foregår som den plejer, og vi følger selvfølgelig de nye sundhedsretningslinjer. Den lokale sportshal og træningscenter, som vi benytter ugentlig, er nu lukket ned. Ligeledes er biograf, cafeer og restauranter lukket, hvilket selvfølgelig ikke er behandling, men er trods alt små hyggelige afbræk i hverdagen for beboerne og en lille del af resocialiseringsarbejdet. Beboerne har taget godt imod den nye nedlukning, og vi forsøger som vi plejer at bruge naturen i Thy, som også på denne årstid har meget at byde på.

Se vores seneste nyhedsbrev her:

Til top:

Ingredienserne i en god døgnbehandling
14-04-2021
Ta' en blanding af praktiske opgaver, individuel og gruppeterapi, ture ud i naturen, seminarer om forskellige emner, hygge og sjov ved at spille et brætspil eller fodbold med de andre beboere, og så får du en fornemmelse af, hvordan det er at være i behandlingen på Opbygningsgården. I bund og grund handler alt, hvad der sker på Opbygningsgården om relationer og personlig udvikling - fx hvordan man kan blive bedre til at kommunikere med andre og løse konflikter på en hensigtsmæssig måde. Læs mere her
Læs hele nyheden
"En høj grad af rummelighed og nærvær. Et meget lille socialt fællesskab hvor man kommer tæt på hinanden og ikke rigtigt kan 'gemme sig'"
26-03-2021
Sådan har en samarbejdspartner beskrevet Opbygningsgården. Yderligere skriver hun, "Desuden lægger deres pædagogiske metode op til at man selv tager ansvar for sin behandling, og behandlingen inkluderer et traumeforløb med fysiske øvelser." Læs mere om vores behandling her.
Læs hele nyheden
Fællesskab
22-03-2021
Opbygningsgården bruger behandlingsmetoden 'fællesskab som metode'. Men hvad er fællesskab for noget? Hvordan kan det hjælpe mennesker der ønsker at komme ud af deres stofmisbrug? Læs vores seneste nyhedsbrev hvor vi sætter fokus på begrebet fællesskab og hvordan vi bruger det i vores behandling.
Læs hele nyheden

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted