Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.  Vi holder stadig åbent under coronakrisen og indskriver løbende nye beboere

​Vi sender et nyhedsbrev ud til alle vores samarbejdspartnere pr mail og pr brev 3-4 gange om året. Dette nyhedsbrev er blevet sendt til vores samarbejdspartnere i marts 2021.

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for stofmisbrugere. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund Phoenix House modellen, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere, heraf 2 til borgere under 18 år. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for stofmisbrugere. Vores målgruppe er kaotiske blandingsmisbrugere. Vi tilbyder afgiftning, primærbehandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse. Opbygningsgården er under tilsyn fra Social Tilsyn Nord og er en selvejende ”non profit” institution med en bestyrelse, hvor evt. overskud skal forblive i institutionen.

Fællesskab som metode

Opbygningsgårdens behandlingsmodel hviler på en grundlæggende antagelse om, at udvikling bedst sker i samspil med andre ligestillede mennesker. Dette understøttes af Irvin D. Yalom, professor i psykiatri og forfatter til bl.a. bøger om gruppeterapi (Yalom 1985). Yalom peger på følgende faktorer som medvirkende til, at den enkelte person kan udvikle sig og komme ud af sit misbrug:

·​Gensidig hjælp og omsorg blandt ligestillede

·​Udvikling af sociale kompetencer

·​Almengørelse af de forskellige problemer der er opstået i livet pga. stoffer

Adspurgt, hvad det er godt ved at være i en fællesskabsbaseret behandling, siger den nuværende beboergruppe på Opbygningsgården i dag følgende:

·​Det giver tryghed

·​Man er ikke alene

·​Man kan spejle sig i andre

·​Der er nogen at kæmpe sammen med

·​Det giver mere selvværd

·​Man lærer at blive mere rummelig

For Opbygningsgårdens personale betyder det at vi udover at give individuel hjælp, vejledning og terapi også skal facilitere aktiviteter, der understøtter et trygt fællesskab, hvor den enkelte kan udvikle sig. Derfor er gruppeterapien væsentlig og en stor del af behandlingen. Derudover er beboernes fælles ansvar for rengøring og vedligehold samt madlavning og indkøb også medvirkende til at styrke den enkelte beboer i fællesskabet. De har alle større eller mindre ansvar for, at helheden fungerer.

En del af behandlingen er også at afprøve sig selv som stoffri i forskellige rekreative aktiviteter. Vi har jævnligt ture ud i Nationalparken Thy, hvor lange gåture, shelterbesøg, mad over bål og mountainbike kan være indholdet. Her får fællesskabet mulighed for at lære nye sider af sig selv og andre.

Covid 19 og fællesskab

Covid 19 pandemiens start i marts 2020 var en udfordring for en fællesskabsorienteret behandling som vores. På Opbygningsgården sidder beboerne ikke på værelset og venter på at snakke med psykologen eller få maden serveret. Huset har altid summet af liv, både hvad angår alt det praktiske som rengøring og madlavning, men også gode samtaler mellem beboere, brætspil, bordtennis, fælles filmaften osv. Knus og kram beboerne imellem har altid været en del af kulturen. Nedlukningen i foråret 2020 betød bl.a. at vi måtte have regler omkring måltider, mere afstand i grupper og mere fokus på udendørs aktiviteter. Godt et år efter nedlukningen kan vi konkludere, at selv under en pandemi som Covid 19 udvikler beboerne sig stadig godt i fællesskabet.

se vores seneste nyhedsbrev her:

til tops:

Sommer
30-06-2021
Vores lokalområde i Thy byder på smuk natur og mange forskellige udendørsaktiviteter. I sidste uge var beboerne på en to dages kajaktur med overnatning i shelters. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om, hvorfor vi mener at fælles aktiviteter og oplevelser er så vigtige en del af vores behandling for at hjælpe vores beboere til at komme ud af deres problematisk forhold til rusmidler. Se billederne og læs vores seneste nyhedsbrev her.
Læs hele nyheden
Borgere med både psykiske vanskeligheder og problemer med rusmidler får ikke den rette hjælp
22-06-2021
SIND sætter pt fokus på den manglende hjælp til borgere med såkaldte dobbeltdiagnoser som har både psykiske problemer og et problematisk brug af rusmidler. Opbygningsgården har mange gange oplevet hvordan disse borgere falder imellem 2 stole i behandlingssystemet, hvor de bliver 'kastet rundt' mellem rusmiddelcentret i kommunen og psykiatrien og ender med ikke at få den hjælp de har brug for. DR P1-programmet "Public Service" sendte d. 21. juni 2021 en timelang udsendelse om problemet. Læs mere her.
Læs hele nyheden
Fællesskabet styrkes når man deler en fælles oplevelse
03-06-2021
At prøve noget nyt og udfordrende sammen med en gruppe mennesker kan styrke sammenholdet i gruppen og følelsen af at være en del af et fællesskab. Dette var tilfældet da beboere og ansatte var på tur i Klatreparken i Aalborg.
Læs hele nyheden

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted