Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.  Du visiteres til behandling hos os igennem dit lokale misbrugscenter.

Vi sender et nyhedsbrev ud til alle vores samarbejdspartnere pr mail og pr brev 3-4 gange om året. Dette nyhedsbrev er blevet sendt til vores samarbejdspartnere i juli 2021.

Nyhedsbrev - juli 2021

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for mennesker med et problematisk stofbrug. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere, heraf 2 til borgere under 18 år. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for mennesker med et problematisk stofbrug. Vi tilbyder afgiftning, primærbehandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse. Opbygningsgården er under tilsyn fra Social Tilsyn Nord og er en selvejende ”non profit” institution med en bestyrelse, hvor evt. overskud skal forblive i institutionen.

Sol og Sommer

Sommeren er over os. Det betyder, at beboerne på Opbygningsgården er i gang med udendørsaktiviteter. Der spilles beachvolley og fodbold, der bliver grillet og hygget, så snart der er plads til det på programmet. Vi bruger også lokalområdet til mange udendørs aktiviteter. Der kan nævnes surfing i Klitmøller, kanotur rundt i Thy, wakeboard i Thisted og shelterovernatning i Nationalparken Thy.

Her fra Opbygningsgården ønsker beboere og personale alle en god sommer.

Det Terapeutiske Samfunds (TS) syn på problematisk forbrug af stoffer

TS-perspektivet går ud fra, at problemet ikke er selve stoffet men de underliggende psykosociale årsager, samt de efterfølgende konsekvenser. Derfor er det af mindre betydning, hvilken slags stof der er blevet brugt end disse andre faktorer. Afgiftning og medicinsk behandling betragtes som delstadier på vejen mod stoffrihed.

Uanset hvilke stoffer beboerne har brugt, deres baggrund, alder eller levevis, har de typisk mange af de samme stofrelaterede udfordringer. På trods af dette har beboerne hver især også deres styrker, hvilket blandt andet kan være intelligens, kunstneriske, musikalske eller atletiske talenter, humor, kreativitet, ledelses- og samarbejdskompetencer. Behandlingen bliver mest effektiv, når individets styrker bruges til at hjælpe vedkommende med sine udfordringerne. I det aktive miljø i TS findes der mange lejligheder til at gøre dette.

Selvom mennesker med stofproblemer har mange ting til fælles, kommer hver enkelt person med sine egne problematikker, et unikt sæt af styrker og udfordringer, hvorfor hver enkelt person skal behandles som et individ.

Dagligdagen i behandlingen

Terapi, såvel Individuel som i gruppe, er selvfølgelig en del af hverdagen i behandlingen. Derudover har vi fast traumeforløsende kropsterapi (TRE) ugentlig. For at alle beboeres kompetencer og udfordringer kommer i spil, er også de praktiske gøremål en vigtig del af behandlingen. Beboerne har et omfattende ansvar for det praktiske arbejde i huset. Her kommer deres praktiske og organisatoriske kompetencer og udfordringer tydeligt frem. Samarbejdsevnen bliver hele tiden udfordret i relationerne som beboerne har til hinanden.

De fysiske udfordringer, som kommer fx på en kanotur, viser også den enkelte beboer nye sider af sig selv, ligeledes de kreative og legende aktiviteter i dagligdagen.

Til syvende og sidst er behandling en rejse, hvor man får en øget bevidsthed på alle områder samt træning i at rumme og håndtere følelsesmæssige tilstande uden brug af stoffer.​

Se tidligere nyhedsbreve:

marts 2021

november 2020​

maj 2020

februar 2020

Se flere billeder her:

Til tops:

Opbygningsgårdens beboere og personale ønsker alle en god jul og godt nytår!
04-01-2022
Mange af vores beboere fejrede jul og nytår her på Opbygningsgården, hvor de brillerede med at lave en 8 retters menu til nytårsaften! Se de flotte billeder.
Læs hele nyheden
Hvordan måler man behandling?
13-12-2021
Læs vores seneste nyhedsbrev, hvor vi blandt andet fortæller om hvordan vi måler, om vores behandling har den ønskede effekt.
Læs hele nyheden
Hvordan er det at være i behandling på Opbygningsgården?
18-11-2021
"Du kommer ikke på hotel og bliver serviceret og skal ud af dit misbrug på den måde...Du er i et fællesskab med andre mennesker om at få en hverdag til at køre." Se vores nye film og høre en beboer fortælle om sine oplevelse som beboer på Opbygningsgården og hvad der har hjulpet hende ud af sit misbrug.
Læs hele nyheden

MAN FÅR DET BEDRE VED AT VÆRE I ET FÆLLESKAB​

Alle mennesker kan udvikle sig, men ikke alene

På Opbygningsgården bliver vores beboere en del af et fællesskab. Vi arbejder ud fra behandlingsmodellen ’Det Terapeutiske Samfund’, og fungerer som et kollektiv på mange måder. Vi tror på, at det at være en del af et fællesskab, er med til, at man får det bedre.

Du er velkommen til at kontakte os på telefon eller e-mail, hvis du har spørgsmål. Husk, at du skal visiteres til behandling hos os gennem dit lokale misbrugscenter.

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook og Instragram

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted