Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.  Vi holder stadig åbent under coronakrisen og indskriver løbende nye beboere

Vi sender et nyhedsbrev ud til alle vores samarbejdspartnere pr mail og pr brev 3-4 gange om året. Dette nyhedsbrev er blevet sendt til vores samarbejdspartnere i juli 2021.

Opbygningsgården

Opbygningsgården i Thy tilbyder døgnbehandling for mennesker med et problematisk stofbrug. Behandlingsmetoden er det Terapeutiske Samfund, hvor begreber som ansvarlighed, meningsfulde relationer, gode valg og forandring er nøglebegreber. Vi har plads til 17 beboere, heraf 2 til borgere under 18 år. Opbygningsgården har eksisteret siden 1977 og er dermed landets ældste behandlingssted for mennesker med et problematisk stofbrug. Vi tilbyder afgiftning, primærbehandling samt udslusning. Fokus i behandlingen er struktur, fællesskab og hjælp til selvhjælp. Målet er, at beboerne skal blive stoffri, selvhjulpne, komme i arbejde eller gå i gang med en uddannelse. Opbygningsgården er under tilsyn fra Social Tilsyn Nord og er en selvejende ”non profit” institution med en bestyrelse, hvor evt. overskud skal forblive i institutionen.

Sol og Sommer

Sommeren er over os. Det betyder, at beboerne på Opbygningsgården er i gang med udendørsaktiviteter. Der spilles beachvolley og fodbold, der bliver grillet og hygget, så snart der er plads til det på programmet. Vi bruger også lokalområdet til mange udendørs aktiviteter. Der kan nævnes surfing i Klitmøller, kanotur rundt i Thy, wakeboard i Thisted og shelterovernatning i Nationalparken Thy.

Her fra Opbygningsgården ønsker beboere og personale alle en god sommer.

Det Terapeutiske Samfunds (TS) syn på problematisk forbrug af stoffer

TS-perspektivet går ud fra, at problemet ikke er selve stoffet men de underliggende psykosociale årsager, samt de efterfølgende konsekvenser. Derfor er det af mindre betydning, hvilken slags stof der er blevet brugt end disse andre faktorer. Afgiftning og medicinsk behandling betragtes som delstadier på vejen mod stoffrihed.

Uanset hvilke stoffer beboerne har brugt, deres baggrund, alder eller levevis, har de typisk mange af de samme stofrelaterede udfordringer. På trods af dette har beboerne hver især også deres styrker, hvilket blandt andet kan være intelligens, kunstneriske, musikalske eller atletiske talenter, humor, kreativitet, ledelses- og samarbejdskompetencer. Behandlingen bliver mest effektiv, når individets styrker bruges til at hjælpe vedkommende med sine udfordringerne. I det aktive miljø i TS findes der mange lejligheder til at gøre dette.

Selvom mennesker med stofproblemer har mange ting til fælles, kommer hver enkelt person med sine egne problematikker, et unikt sæt af styrker og udfordringer, hvorfor hver enkelt person skal behandles som et individ.

Dagligdagen i behandlingen

Terapi, såvel Individuel som i gruppe, er selvfølgelig en del af hverdagen i behandlingen. Derudover har vi fast traumeforløsende kropsterapi (TRE) ugentlig. For at alle beboeres kompetencer og udfordringer kommer i spil, er også de praktiske gøremål en vigtig del af behandlingen. Beboerne har et omfattende ansvar for det praktiske arbejde i huset. Her kommer deres praktiske og organisatoriske kompetencer og udfordringer tydeligt frem. Samarbejdsevnen bliver hele tiden udfordret i relationerne som beboerne har til hinanden.

De fysiske udfordringer, som kommer fx på en kanotur, viser også den enkelte beboer nye sider af sig selv, ligeledes de kreative og legende aktiviteter i dagligdagen.

Til syvende og sidst er behandling en rejse, hvor man får en øget bevidsthed på alle områder samt træning i at rumme og håndtere følelsesmæssige tilstande uden brug af stoffer.

​Se tidligere nyhedsbreve:

marts 2021

november 2020

maj 2020

februar 2020​

Se flere billeder her

Til tops:

Sommer
30-06-2021
Vores lokalområde i Thy byder på smuk natur og mange forskellige udendørsaktiviteter. I sidste uge var beboerne på en to dages kajaktur med overnatning i shelters. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om, hvorfor vi mener at fælles aktiviteter og oplevelser er så vigtige en del af vores behandling for at hjælpe vores beboere til at komme ud af deres problematisk forhold til rusmidler. Se billederne og læs vores seneste nyhedsbrev her.
Læs hele nyheden
Borgere med både psykiske vanskeligheder og problemer med rusmidler får ikke den rette hjælp
22-06-2021
SIND sætter pt fokus på den manglende hjælp til borgere med såkaldte dobbeltdiagnoser som har både psykiske problemer og et problematisk brug af rusmidler. Opbygningsgården har mange gange oplevet hvordan disse borgere falder imellem 2 stole i behandlingssystemet, hvor de bliver 'kastet rundt' mellem rusmiddelcentret i kommunen og psykiatrien og ender med ikke at få den hjælp de har brug for. DR P1-programmet "Public Service" sendte d. 21. juni 2021 en timelang udsendelse om problemet. Læs mere her.
Læs hele nyheden
Fællesskabet styrkes når man deler en fælles oplevelse
03-06-2021
At prøve noget nyt og udfordrende sammen med en gruppe mennesker kan styrke sammenholdet i gruppen og følelsen af at være en del af et fællesskab. Dette var tilfældet da beboere og ansatte var på tur i Klatreparken i Aalborg.
Læs hele nyheden

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted