OPBYGNINGSGÅRDEN LUKKER VED UDGANGEN AF 2022 OG INDSKRIVER IKKE LÆNGERE BORGERE I BEHANDLING

I dag har beboerne været på fisketur og afsluttede turen med at lave bål og pandekager.

I september og oktober har vi fået bygget vores shelterplads og en bålhytte.  Så langt så godt.  Nu skal der laves bålplads i bålhytten.  Beboerne glæder sig til at tage bålhytten og shelterpladsen  i brug. 

Selv om efteråret er kommet og dagene bliver kortere, kan en rask gåtur i Nationalparken Thy løfter humøret og give god energi.

Der er ikke noget bedre at sidde foran bålet og kigge ind i flammerne efter beboerne har været på gåtur i naturen i Thy.​

Det er sommertid, og beboerne har været på tur for at nyde det gode vejr og udforske Thy og Mors.  De overnattede på en sheltersplads på Mors efter en surftur i Klitmøller

Nu hvor vejret (og vandet) er blevet lidt varmere, har beboernes været på årets første surftur i Klitmøller.  Det var første gang nogen af dem havde prøvet at surfe, og det var både sjovt og udfordrende.  At kaste sig ud i noget nyt  kræver mod, ligesom det kræver mod at sige farvel til stoffer og begynde på et nyt stoffrit liv. Ved at prøve noget nyt, lærer beboerne at de kan meget mere end de selv tror.   Det er en vigtig læring på deres vej til et liv med varig stoffrihed.

Jul og nytår kan være en svær tid for mange.  Her på Opbygningsgården opfordrer vi alle beboerne til at holde jul og nytår her, hvor vi byder på en kanon stemning og masse af god mad og hygge.  Beboerne er gode til støtte og hjælpe hinanden, når der er nogen der har det svært, og mange beboere fortæller bagefter, at jul på Gården har været den bedste jul de nogensinde har haft, (se flere beretninger her)   Beboerne oplever et fællesskab, hvor de har det sjovt - de hjælper hinanden med at pynte både udendørs og indenfor, bage småkager, lave god julemad, spille pakkelege og de nyder hinandens selskab i trygge rammer. 

I år brillerede beboerne med at lave en 8 retters menu til nytårsaften, fulgt op af bankospil med gevinster og selvfølgeligt masse af fyrværkeri til midnat!  

Opbygningsgårdens beboere og ansatte er tit på tur ude i den smukke natur i Thy.  Vi lægger løbende billeder af vores ture og vores hverdag på Gården ud på hjemmesiden, (selvfølgelig altid med samtykke fra beboerne, hvis de er med på billederne!) ​

Oktober 2021:

Da der for nyligt endelig var ophold i regnvejret, greb de ansatte og beboerne chancen og tog på tur til Lodbjerg ved Vesterhavet, hvor der bl.a. blev lavet mad på bål​ og gået på stranden.

September 2021:

2 af beboerne har været på begynder-surfing kursus sammen med en af vores behandler i Kold Hawaii Klitmøller.  De fik prøvet kræfterne med bølger, vind og surfing og var megaseje alle 3!

Juni 2021:

Beboerne og 3 ansatte har været på en to dages kajaktur med overnatning i shelters og mad på bål​.

Juni 2021:

Beboerne og 3 ansatte har været på tur til Klatreparken i Aalborg.  Alle blev udfordret på deres evner til at klatre, klare højder, og ikke mindst at afprøve deres grænser ift. at prøve noget nyt.  Alle klarede det flot og nød dagen, som sluttede af med aftensmad på en restaurant i Aalborg. ​  At deltage i en fælles oplevelse styrker sammenholdet i gruppen og styrker dermed fællesskabet.  Fælles oplevelser giver stof til tankerne og til samtaler bagefter, hvor beboerne kan tale med hinanden om, hvad de har oplevet, hvad der var godt, hvad der var svært, og de kan lære noget om sig selv ved at have prøvet noget nyt og gennemført en udfordring.  

April 2021:

Beboerne har været på mountain bike tur i det gode april vejr.  For nogle af dem var det første gang de havde prøvet kræfterne med en tur på MTB.  Andre havde prøvet det før.  Der var både bakker for de lidt mere rutinerede cyklister og lige grusveje for nybegynderne.  De fik alle prøvet nogle grænser af og nød at være ude i naturen på en smuk forårsdag.

April 2021:

En tur til Buldbjerg ved Vesterhavet giver et dejligt afbræk i de daglige gøremål for beboerne.  Det kan give ro i sindet og stof til eftertanke at kigge på havet og opleve naturens kræfter.

​Marts 2021:

Fællesskabet på Opbygningsgården er altid i fokus.  Fællesskab kan ikke dyrkes alene, og derfor er en aktivitet som teambuilding et nyttigt redskab i at opbygge og forstærke et fællesskab.  Teambuilding handler om at opbygge  et samarbejde i et fælleskab.    

Her ses en teambuilding aktivitet på Opbygningsgården for beboerne og de ansatte, hvor målet var at bygge det højeste tårn med spaghetti og skumfiduser.

Marts 2021:

Forskellige ture i Thy, fx  Hanklit og Bøgsted Rende.​

Februar 2021:​

Der er mange aktiviteter der ikke kan lade sig gøre i disse corona-tider, men en udflugt i Thy er altid en aktivitet som kan lade sig gøre, og beboerne elsker at udforske området, lige meget hvordan vejret arter sig.   På billederne kan man se beboerne på tur i det iskolde vintervejr til Isbjerget, Hanstholm Vildtreservat.  Udover en tur på isen, fandt beboerne en flaskepost - en tegning gemt i en corona-flaske!

​Sommer 2020:​

Thy er blandt andet kendt for 'Cold Hawaii' og surfing,  For nylig var nogle af vores beboere og ansatte på surftur for første gang.   Det var en meget sjov dag for alle - både dem der kastede sig ud i bølgerne og tilskuerne på stranden. 

Sommer 2020:​

5 minutters kørsel (eller 15-20 minutter til fods) fra Opbygningsgården ligger Skyum Bjerge - et skønt lille område ved Limfjorden, lidt syd for Thisted. Her kan beboerne tage en gåtur eller en løbetur og nyde udsigten over vandet.​

En af vores beboere har for nyligt taget disse smukke billeder.

OPBYGNINGSGÅRDEN LUKKER VED UGANGEN AF 2022
12-12-2022
På grund af dårlig økonomi er Opbygningsgården nødt til at lukke, og vi kan derfor ikke længere indskrive nye beboere i behandling. Vi takker alle beboere som har været på Gården, alle medarbejdere, alle kommunerne og samarbejdspartnere som har været med på vores rejse i løbet af de sidste 45 år.
Læs hele nyheden
Efteråret i Thy
12-10-2022
Thy er meget smuk, også om efteråret. Vores beboere er jævnligt på tur i Nationalparken Thy. Naturen kan hjælpe dem med at finde ro men kan også give rigtig god energi og mod på livet.
Læs hele nyheden
Ny shelterplads på Opbygningsgården
28-09-2022
En af vores ansatte og nogle af beboerne har i løbet af sommeren bygget en shelterplads. Læs mere om det i vores seneste nyhedsbrev, hvor vi også fortæller om nogle af resdkaberne som vi bruger i behandlingen.
Læs hele nyheden

MAN FÅR DET BEDRE VED AT VÆRE I ET FÆLLESKAB​

Alle mennesker kan udvikle sig, men ikke alene

På Opbygningsgården bliver vores beboere en del af et fællesskab. Vi arbejder ud fra behandlingsmodellen ’Det Terapeutiske Samfund’, og fungerer som et kollektiv på mange måder. Vi tror på, at det at være en del af et fællesskab, er med til, at man får det bedre.

Du er velkommen til at kontakte os på telefon eller e-mail, hvis du har spørgsmål. Husk, at du skal visiteres til behandling hos os gennem dit lokale misbrugscenter eller anden afdeling i kommunen.

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook og Instragram

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted