OPBYGNINGSGÅRDEN LUKKER VED UDGANGEN AF 2022 OG INDSKRIVER IKKE LÆNGERE BORGERE I BEHANDLING

​Forudsigelighed og struktur giver tryghed og ro til personlig udvikling

​Derfor står vi til hverdag op klokken 7, spiser frokost klokken 12 og aftensmad klokken 18. I weekenden sover vi lidt længere.

 • En beboer, der er i misbrugsbehandling på Opbygningsgården vil i løbet af en uge opleve:
 • ​undervisning/seminar om stofmisbrug og stoffrihed
 • ​individuel terapi, individuelle behandlingssamtaler og gruppeterapi
 • ​huslige sysler som indkøb, madlavning og rengøring
 • ​hyggeaftener med brætspil, dart, film eller noget helt fjerde
 • ​svømning, bordtennis, mountainbiking, styrketræning, spinning eller anden sport

Ud over behandlingsprogram, struktur og terapi inddrager vi aktivt friluftsliv og smuk nordjysk natur som helende elementer i stofmisbrugsbehandlingen på Opbygningsgården. Derfor er vi altid åbne for beboeres gode idéer til at komme ud ad døren og få aktiveret krop, sind og sanser.

Mindfulness

Mindfulness handler om opmærksomhed og bevidsthed. Jo mere bevidst, du er, jo mere velovervejede handlinger kan du foretage dig. Mindfulness betyder også at sidde stille og give fuld opmærksomhed på øjeblikket, dine tanker og dine følelser. Hver morgen klokken 8.30 har vi tilbud til alle på Opbygningsgården om 10 minutter med mindfulness.

Netværkssamtaler

Beboere vokser, forandrer og udvikler sig imens, mens de er på Opbygningsgården. For at deres nærmeste netværk kan forstå forandringerne og dermed bedre kan støtte beboeren efter opholdet i døgnbehandling, tilbyder vi netværkssamtaler efter ønske. I samtalerne kan vi også arbejde med at styrke den konstruktive kommunikation mellem beboere og deres nære netværk.

Gaveregn

Med jævne mellemrum samler vi alle til den fælles øvelse 'Gaveregn', hvor vi samles og giver hinanden anerkendelse for vores ressourcer og for det, vi hver især er gode til. Beboerne øver på den måde at få fokus på deres styrker, kompetencer og gode egenskaber, lige som de lærer at tage imod ros, hvilket er svært for mange.

Kvindegrupper

Vi tilbyder også jævnligt at samle de kvindelige beboere i et trygt, fortroligt og mandefrit samtalerum, mens de er i misbrugsbehandling. I Kvindegruppen kan vi tage aktuelle hverdagsproblemer op eller følelsesmæssige emner, der fylder og forstyrrer. Det kan være temaer som

 • Nyindgåede "kæresteforhold" – hvilken type relation er jeg på vej ind i?
 • Tidligere svære oplevelser – hvordan præger de mig i mit nuværende liv?
 • Er det ok at sige nej, og hvordan gør man?
 • Flirt kontra åben venlighed
 • Tøj – hvad signalerer vores påklædning?
 • Ønskedrømme kontra realistiske mål

Ind i mellem mødes vi også bare til hygge med kvindeting som make-up, manicure og frisure.

Mandegrupper

På samme måde som med kvindegrupperne tilbyder vi også jævnligt at samle de mandlige beboere i en mandegruppe.  Det er en gruppe, hvor mændene kan tale i et 'kvindefrit' samtalerum om, hvad de har på hjertet. De kan selv foreslå hvilket emne der skal tages op. Emner kunne være:

 • Det svære parforhold
 • Maskulinitet og seksualitet
 • Forventningspres
 • Fællesskab
 • Livskvalitet
 • Sociale medier

Beboerne efterspørger tit mandegrupper og bruger dem som et rum hvor de kan tale om emner, som de synes er svære at tage op i en gruppe hvor kvinder også er til stede. Her kan de dele tanker og holdninger om det at være mand. 

Vigtigheden ved kvinde- og mandegrupper er at indgå i et trygt og sundt fællesskab, hvor der skabes rum til at dele dilemmaer og samtidig mulighed for at udvikle sig som person og blive udfordret af andres perspektiv. På gruppen skabes der rum for fælles refleksion men også diskussion.  Grupperne har som omdrejningspunkt at skabe indflydelse på egen behandling og være et terapeutisk forum.

Er du nysgerrig og vil vide mere? Spørg os på 97 93 69 55 eller send en mail på info@opbygningsgaarden.dk, hvis du er i tvivl om vi kan rumme en anden særlig fritidsaktivitet eller -interesse, som vi ikke har nævnt her.

De fleste bliver varigt stoffri efter et ophold hos os – læs om vores resultater her

​”Kvindegruppen har givet mig et frirum, hvor jeg kunne snakke om de ting kvinder ofte oplever i misbrug og som kan være rigtig skamfulde. Jeg har fået følelsen af, at jeg ikke er alene, og at der er nogen der forstår mig. Jeg skammer mig ikke så meget mere."

Anonym​

"Der er mange ting, der er gået op for mig i kvindegruppen, for eksempel, at det aldrig er for sent at sige nej til sex, og at jeg ikke er alene om mine 'pige-problemer.”
Anonym

​”Fællesskabet har gjort, at jeg ret hurtigt har turdet smide facaden og falde mere til ro, turdet sig min mening og være ærlig, ikke har været bange for at fejle, og ikke bange for, at de andre ikke kunne lide mig, fordi jeg var mig. Fællesskabet får en til at føle, at man er god nok.”

Anette G.

OPBYGNINGSGÅRDEN LUKKER VED UGANGEN AF 2022
12-12-2022
På grund af dårlig økonomi er Opbygningsgården nødt til at lukke, og vi kan derfor ikke længere indskrive nye beboere i behandling. Vi takker alle beboere som har været på Gården, alle medarbejdere, alle kommunerne og samarbejdspartnere som har været med på vores rejse i løbet af de sidste 45 år.
Læs hele nyheden
Efteråret i Thy
12-10-2022
Thy er meget smuk, også om efteråret. Vores beboere er jævnligt på tur i Nationalparken Thy. Naturen kan hjælpe dem med at finde ro men kan også give rigtig god energi og mod på livet.
Læs hele nyheden
Ny shelterplads på Opbygningsgården
28-09-2022
En af vores ansatte og nogle af beboerne har i løbet af sommeren bygget en shelterplads. Læs mere om det i vores seneste nyhedsbrev, hvor vi også fortæller om nogle af resdkaberne som vi bruger i behandlingen.
Læs hele nyheden

MAN FÅR DET BEDRE VED AT VÆRE I ET FÆLLESKAB​

Alle mennesker kan udvikle sig, men ikke alene

På Opbygningsgården bliver vores beboere en del af et fællesskab. Vi arbejder ud fra behandlingsmodellen ’Det Terapeutiske Samfund’, og fungerer som et kollektiv på mange måder. Vi tror på, at det at være en del af et fællesskab, er med til, at man får det bedre.

Du er velkommen til at kontakte os på telefon eller e-mail, hvis du har spørgsmål. Husk, at du skal visiteres til behandling hos os gennem dit lokale misbrugscenter eller anden afdeling i kommunen.

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook og Instragram

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted