Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.  Vi holder stadig åbent under coronakrisen og indskriver løbende nye beboere

​Forudsigelighed og struktur giver tryghed og ro til personlig udvikling

​Derfor står vi til hverdag op klokken 7, spiser frokost klokken 12 og aftensmad klokken 18. I weekenden sover vi lidt længere.

 • En beboer, der er i misbrugsbehandling på Opbygningsgården vil i løbet af en uge opleve:
 • ​undervisning/seminar om stofmisbrug og stoffrihed
 • ​individuel terapi, individuelle behandlingssamtaler og gruppeterapi
 • ​huslige sysler som indkøb, madlavning og rengøring
 • ​hyggeaftener med brætspil, dart, film eller noget helt fjerde
 • ​svømning, bordtennis, mountainbiking, styrketræning, spinning eller anden sport

Ud over behandlingsprogram, struktur og terapi inddrager vi aktivt friluftsliv og smuk nordjysk natur som helende elementer i stofmisbrugsbehandlingen på Opbygningsgården. Derfor er vi altid åbne for beboeres gode idéer til at komme ud ad døren og få aktiveret krop, sind og sanser.

Mindfulness

Mindfulness handler om opmærksomhed og bevidsthed. Jo mere bevidst, du er, jo mere velovervejede handlinger kan du foretage dig. Mindfulness betyder også at sidde stille og give fuld opmærksomhed på øjeblikket, dine tanker og dine følelser. Hver morgen klokken 8.30 har vi tilbud til alle på Opbygningsgården om 10 minutter med mindfulness.

Netværkssamtaler

Beboere vokser, forandrer og udvikler sig imens, mens de er på Opbygningsgården. For at deres nærmeste netværk kan forstå forandringerne og dermed bedre kan støtte beboeren efter opholdet i døgnbehandling, tilbyder vi netværkssamtaler efter ønske. I samtalerne kan vi også arbejde med at styrke den konstruktive kommunikation mellem beboere og deres nære netværk.

Gaveregn

Med jævne mellemrum samler vi alle til den fælles øvelse 'Gaveregn', hvor vi samles og giver hinanden anerkendelse for vores ressourcer og for det, vi hver især er gode til. Beboerne øver på den måde at få fokus på deres styrker, kompetencer og gode egenskaber, lige som de lærer at tage imod ros, hvilket er svært for mange.

Kvindegrupper

Vi tilbyder også jævnligt at samle de kvindelige beboere i et trygt, fortroligt og mandefrit samtalerum, mens de er i misbrugsbehandling. I Kvindegruppen kan vi tage aktuelle hverdagsproblemer op eller følelsesmæssige emner, der fylder og forstyrrer. Det kan være temaer som

 • Nyindgåede "kæresteforhold" – hvilken type relation er jeg på vej ind i?
 • Tidligere svære oplevelser – hvordan præger de mig i mit nuværende liv?
 • Er det ok at sige nej, og hvordan gør man?
 • Flirt kontra åben venlighed
 • Tøj – hvad signalerer vores påklædning?
 • Ønskedrømme kontra realistiske mål

Ind i mellem mødes vi også bare til hygge med kvindeting som make-up, manicure og frisure.

Mandegrupper

På samme måde som med kvindegrupperne tilbyder vi også jævnligt at samle de mandlige beboere i en mandegruppe.  Det er en gruppe, hvor mændene kan tale i et 'kvindefrit' samtalerum om, hvad de har på hjertet. De kan selv foreslå hvilket emne der skal tages op. Emner kunne være:

 • Det svære parforhold
 • Maskulinitet og seksualitet
 • Forventningspres
 • Fællesskab
 • Livskvalitet
 • Sociale medier

Beboerne efterspørger tit mandegrupper og bruger dem som et rum hvor de kan tale om emner, som de synes er svære at tage op i en gruppe hvor kvinder også er til stede. Her kan de dele tanker og holdninger om det at være mand. 

Vigtigheden ved kvinde- og mandegrupper er at indgå i et trygt og sundt fællesskab, hvor der skabes rum til at dele dilemmaer og samtidig mulighed for at udvikle sig som person og blive udfordret af andres perspektiv. På gruppen skabes der rum for fælles refleksion men også diskussion.  Grupperne har som omdrejningspunkt at skabe indflydelse på egen behandling og være et terapeutisk forum.

Er du nysgerrig og vil vide mere? Spørg os på 97 93 69 55 eller send en mail på info@opbygningsgaarden.dk, hvis du er i tvivl om vi kan rumme en anden særlig fritidsaktivitet eller -interesse, som vi ikke har nævnt her.

De fleste bliver varigt stoffri efter et ophold hos os – læs om vores resultater her

​”Kvindegruppen har givet mig et frirum, hvor jeg kunne snakke om de ting kvinder ofte oplever i misbrug og som kan være rigtig skamfulde. Jeg har fået følelsen af, at jeg ikke er alene, og at der er nogen der forstår mig. Jeg skammer mig ikke så meget mere."

Anonym​

"Der er mange ting, der er gået op for mig i kvindegruppen, for eksempel, at det aldrig er for sent at sige nej til sex, og at jeg ikke er alene om mine 'pige-problemer.”
Anonym

​”Fællesskabet har gjort, at jeg ret hurtigt har turdet smide facaden og falde mere til ro, turdet sig min mening og være ærlig, ikke har været bange for at fejle, og ikke bange for, at de andre ikke kunne lide mig, fordi jeg var mig. Fællesskabet får en til at føle, at man er god nok.”

Anette G.

Sommer
30-06-2021
Vores lokalområde i Thy byder på smuk natur og mange forskellige udendørsaktiviteter. I sidste uge var beboerne på en to dages kajaktur med overnatning i shelters. I vores seneste nyhedsbrev fortæller vi om, hvorfor vi mener at fælles aktiviteter og oplevelser er så vigtige en del af vores behandling for at hjælpe vores beboere til at komme ud af deres problematisk forhold til rusmidler. Se billederne og læs vores seneste nyhedsbrev her.
Læs hele nyheden
Borgere med både psykiske vanskeligheder og problemer med rusmidler får ikke den rette hjælp
22-06-2021
SIND sætter pt fokus på den manglende hjælp til borgere med såkaldte dobbeltdiagnoser som har både psykiske problemer og et problematisk brug af rusmidler. Opbygningsgården har mange gange oplevet hvordan disse borgere falder imellem 2 stole i behandlingssystemet, hvor de bliver 'kastet rundt' mellem rusmiddelcentret i kommunen og psykiatrien og ender med ikke at få den hjælp de har brug for. DR P1-programmet "Public Service" sendte d. 21. juni 2021 en timelang udsendelse om problemet. Læs mere her.
Læs hele nyheden
Fællesskabet styrkes når man deler en fælles oplevelse
03-06-2021
At prøve noget nyt og udfordrende sammen med en gruppe mennesker kan styrke sammenholdet i gruppen og følelsen af at være en del af et fællesskab. Dette var tilfældet da beboere og ansatte var på tur i Klatreparken i Aalborg.
Læs hele nyheden

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Find os på Facebook

​​

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted