Ring til os på 9793 6955 og hør hvorfor Opbygningsgården er dit oplagte valg.  Vi holder stadig åbent under coronakrisen og indskriver nye beboere løbende

​Forudsigelighed og struktur giver tryghed og ro til personlig udvikling

​Derfor står vi til hverdag op klokken 7, spiser frokost klokken 12 og aftensmad klokken 18. I weekenden sover vi lidt længere.

 • En beboer, der er i misbrugsbehandling på Opbygningsgården vil i løbet af en uge opleve
 • ​undervisning/seminar om stofmisbrug og stoffrihed
 • ​individuel terapi, individuelle behandlingssamtaler og gruppeterapi
 • ​huslige sysler som indkøb, madlavning og rengøring
 • ​hyggeaftener med brætspil, dart, film eller noget helt fjerde
 • ​svømning, bordtennis, mountainbiking, styrketræning, spinning eller anden sport

Ud over behandlingsprogram, struktur og terapi inddrager vi aktivt friluftsliv og smuk nordjysk natur som helende elementer i stofmisbrugsbehandlingen på Opbygningsgården. Derfor er vi altid åbne for beboeres gode idéer til at komme ud ad døren og få aktiveret krop, sind og sanser.

Mindfulness

Mindfulness handler om opmærksomhed og bevidsthed. Jo mere bevidst, du er, jo mere velovervejede handlinger kan du foretage dig. Mindfulness betyder også at sidde stille og give fuld opmærksomhed på øjeblikket, dine tanker og dine følelser. Hver morgen klokken 8.30 har vi tilbud til alle på Opbygningsgården om 10 minutter med mindfulness.

Netværkssamtaler

Beboere vokser, forandrer og udvikler sig imens, mens de er på Opbygningsgården. For at deres nærmeste netværk kan forstå forandringerne og dermed bedre kan støtte beboeren efter opholdet i døgnbehandling, tilbyder vi netværkssamtaler efter ønske. I samtalerne kan vi også arbejde med at styrke den konstruktive kommunikation mellem beboere og deres nære netværk.

Gaveregn

Med jævne mellemrum samler vi alle til den fælles øvelse Gaveregn, hvor vi samles og giver hinanden anerkendelse for vores ressourcer og for det, vi hver især er gode til. Beboerne øver på den måde at få fokus på deres styrker, kompetencer og gode egenskaber, lige som de lærer at tage imod ros, hvilket er svært for mange.

Kvindegrupper

Vi tilbyder også jævnligt at samle de kvindelige beboere i et trygt, fortroligt og mandefrit samtalerum, mens de er i misbrugsbehandling. I Kvindegruppen kan vi tage aktuelle hverdagsproblemer op eller følelsesmæssige emner, der fylder og forstyrrer. Det kan være temaer som

 • Nyindgåede "kæresteforhold" – hvilken type relation er jeg på vej ind i?
 • Tidligere svære oplevelser – hvordan præger de mig i mit nuværende liv?
 • Er det ok at sige nej, og hvordan gør man?
 • Flirt kontra åben venlighed
 • Tøj – hvad signalerer vores påklædning?
 • Ønskedrømme kontra realistiske mål

Ind i mellem mødes vi også bare til hygge med kvindeting som make-up, manicure og frisure.

Er du nysgerrig og vil vide mere?Spørg os på 97 93 69 55 eller send en mail på info@opbygningsgaarden.dk, hvis du er i tvivl om vi kan rumme en anden særlig fritidsaktivitet eller -interesse, som vi ikke har nævnt her.

De fleste bliver varigt stoffri efter et ophold hos os – læs om vores resultater her

​”Kvindegruppen har givet mig et frirum, hvor jeg kunne snakke om de ting kvinder ofte oplever i misbrug og som kan være rigtig skamfulde. Jeg har fået følelsen af, at jeg ikke er alene, og at der er nogen der forstår mig. Jeg skammer mig ikke så meget mere."

Anonym​

"Der er mange ting, der er gået op for mig i kvindegruppen, for eksempel, at det aldrig er for sent at sige nej til sex, og at jeg ikke er alene om mine 'pige-problemer.”
Anonym

​”Fællesskabet har gjort, at jeg ret hurtigt har turdet smide facaden og falde mere til ro, turdet sig min mening og være ærlig, ikke har været bange for at fejle, og ikke bange for, at de andre ikke kunne lide mig, fordi jeg var mig. Fællesskabet får en til at føle, at man er god nok.”

Anette G.

Tur til Lodbjerg Fyr
04-03-2021
Der er forår i luften og beboerne har været på tur til Lodbjerg Fyr hvor de lavede mad over bål. Se billederne her.
Læs hele nyheden
Isbjerget
15-02-2021
Beboerne har trodset de mange frostgrader og været på udflugt til Thys helt eget Isbjerg, et vildtreservat ved Hanstholm. På deres raske gåtur i det iskolde vejr, fandt de også en vaskeægte flaskepost!
Læs hele nyheden
Ny folder
16-11-2020
Vi har fået udarbejdet en ny folder som kortfattet fortæller om Opbygningsgården og hvordan vi hjælper borgere som har et problematisk forhold til rusmidler.
Læs hele nyheden

Vi tilpasser os den enkeltes behov

På Opbygningsgården skal beboerne ikke tilpasse sig vores behandling.
​Det er os, der tilpasser behandlingen til den enkelte, som har høj grad af medindflydelse på sit forløb.
​Løbende selvevaluering sikrer udvikling for alle.

Om Opbygningsgården

På Opbygningsgården vokser mennesker, her bliver mennesker bygget op igen og i stand til at tage ansvar for sig selv og sit liv.

Fællesskab, tryghed, ansvar, selvværd og tillid er bl.a. Opbygningsgårdens kendetegn i vores tilbud om døgnbehandling for stofmisbrug.

Ring til Opbygningsgården:

Alle hverdage: 8.00-15.30

Ønsker du at henvende dig via e-mail, så brug info@opbygningsgaarden.dk.

Behandlingsstedet Opbygningsgården

Årbækvej 10, 7752 Snedsted